• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS tuži banku koja im je ugasila račun

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) kažu da je u toku tužba prema banci koja je ovoj stranci ugasila račun.

 SDS tuži banku koja im je ugasila račun Izvor: SDS

Predsjednik SDS je poručio da je aktivirana tužba prema banci kod koje je SDS imao račun jer smatraju da i imamo uvjeravanje advokata da je račun ugašen protivzakonito.

“Obzirom na kršenje osnovnih ljudskih prava i diskriminaciju u političkom djelovanju što su ustavna prava, a iznad svega, prekršen je ugovor koji smo potpisali sa bankom jer nijedan član ugovora nismo prekršili. Po tom pitanju sam optimista a radi se o realanom optimizmu", zaključio je Milicević.

"SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak na izbore pod imenom Srpska demokratska stranka. Ne bih da sada govorim o detaljima ali ćemo se izboriti na legitiman nqčin i taj proces vodi stručni pravni tim", dodao je Miličević.

Kaže da je na njegovu inicijativu stručni tim stranke uspio da odledi sredstva koja po zakonu pripadaju SDS-u iz republičkog budžeta na osnovu izbornog rezultata i broja poslanika u NSRS.

On je kazao da je to djelimično riješilo problem finansiranja SDS za zaposlene radnike ali ostaje još mnogo posla u borbi sa drugim problemima u kojima smo se našli od kako nam je ugašen račun.

“Postoje i drugi izvori finansiranja po izbornom rezultatu na osnovu broja poslanika na državnom nivou i svih odbornika na lokalnim nivoima. To su sredstva koja su po zakonu pripadaju SDS-u", rekao je Miličević.

SDS je još prije nekoliko godina u dva navrata pokrenula aktivnosti ka tome da bude skinuta sa liste sankcija Kancelarije za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija (OFAC), a inicijativa je oba puta prekinuta, rekao je Miličević odgovarajući na pitanje Monda prije nekoliko dana.

U SDS su opredijeljeni da proceduru pokrenu ponovo.

"U fazi smo prikupljanja informacija i dokumentacije da vidimo šta je potrebno da se ponovo uđe u tu proceduru", najavio je Miličević.

SDS-u je ugašen jedini transakcioni račun u banci nakon upozorenja iz američkog Ministarstva finansija finansijskim institucijama u BiH da praktično prekinu poslovanje sa fizičkim i pravnim licima koja su na listi sankcija OFAC-a jer bi im u suprotnom moglo biti otežano poslovanje u međunarodnom platnom prometu, sa kompanijama, institucijama i finansijskim servisima zapadnih zemalja. SDS je na listi OFAC-a od 2004. godine.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE