• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Potezi iz BiH po pitanju Kosova otvaraju nove perspektive za RS

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Presjednik Republike Srpske Milorad Dodikitanju takozvanog Kosova otvaraju nove perspektive za Republiku Srpsku.

 13.jpg Izvor: Slaven Petković - Mondo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da bi najbolje za sve koji žive u BiH bilo da se na institucionalnom nivou počnu razgovori o odvajanju, jer, kako je naveo, miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se obezbijede stabilnost i saradnja na način koji je moguć.

"Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope na kraju će se obiti o glavu samo BiH. Odmetnute strukture bosanskih muslimana davno su izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja", objavio je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Navodeći da možda član Predsjedništva BiH Željko Komšić misli da je uspio nešto da napravi jer je ostao uzdržan prilikom glasanja (u Predsjedništvu BiH), Dodik ističe da to suštinski ništa ne mijenja, osim što je jasna poruka Republici Srpskoj da su javno pokazali da je sve što radi njeno rukovodstvo da sačuva ustavnu poziciju ispravno i jedino moguće u uslovima stalnog podmetanja i pokušajima rušenja Republike i zaobilaženja u procesu odlučivanja jednostranim djelovanjem.

"Sve njihove akcije i licemjernost po pitanju takozvanog Kosova otvaraju nove perspektive za Republiku Srpsku, pa više nije tako neuobičajeno reći i očekivati da Republika Srpska uradi isto. Mehanizmi za to postoje. Mi smo se već odvojili, u svemu", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, potrebno je da se ozvaniči miran razlaz, koji su bosanski muslimani inicirali svojim jednostranim potezima i rušenjem ustavnog poretka.

"Mi ne možemo da budemo u zajednici s onima koji u nama stalno vide neprijatelje i rade sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu. To nije prirodno. Takva zajednica ne može da opstane i zato se raspada", zaključio je Dodik, prenosi Srna.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE