• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASTANAK U RUSIJI: Delegaciju Srpske predovodi Dodik, u Sankt Peterburg otputovali i Budimir, Nešić i Vulin

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik RS Milorad Dodik stigao je u Sankt Peterburgu gdje će prisustvovati 12. Internacionalnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti koji počinje danas i trajaće do 25. aprila. U Rusiju su otputovali Nenad Nešić i Željko Budimir.

 Dodik u Sankt Peterburgu sa Nešićem Budimirom i Vulinom Izvor: Twitter

Prema programu organizatora, učesnici sastanka bi trebalo da diskutuju o dva glavna pitanja agende, a to su "Obezbjeđenje informacione bezbjednosti u uslovima formiranja policentričnog svjetskog poretka: izazovi i mogućnosti" i "Očuvanje nacionalnog identiteta i tradicionalnih vrijednosti država svijeta kao neodvojivi dio održavanja međunarodne bezbjednosti, mira i stabilnosti".

Planirane su i diskusije u okviru dva tematska okrugla stola i to na teme "Međunarodna saradnja u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija" i "Aktuelna pitanja zaštite stanovništva u uslovima vojnih sukoba i vanrednih situacija prirodnog i ljudskog porijekla".

Očekuje se da Internacionalni sastanak sutra otvori sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaj Platonovič Patrušev nakon čega će pozdravn riječ putem video-obraćanja uputiti presjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

U delegaciji Republike Srpske je i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.

U Sankt Peterburgu je i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin, kao i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.

Dvanaesti Internacionalni sastanak visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti biće održan u prestižnom kongresnom centru "Ekspoforum".

Predsjednik RS Milorad Dodik i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić otputovali su u Rusiju, gdje će prisustvovati na Međunarodnom sigurnosnom forumu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rus

Zole. Dok mi udjemo u EU do tad ista kao takva nece postojati to ti garantujem.,zivi bili pa vidjeli. A sta nam znaci ulazak u EU ako cemo u procesu da izgubimo RS. A alternativa ima i to puno bolja a zove se BRIKS za koje ce nam Rusi uskoro omoguciti status posmatraca a danas sutra i clanstvo i to koje sa sobom ne nosi nikakve uslove koji ugrozavaju nasu zemlju za razliku od EU. I naravno obzirom da nama Srbima vjecito prijete i suzbijaju nas nije lose po prvi put imati na svojoj strani najacu vojnu silu na svijetu koja nam je voljna pomoci u svakom pogledu i opet napominjem nece nam za uzvrat traziti dusu za razliku od amerike i njenih sticenika sto upravo gledamo kako su spremni da uniste svoje zemlje samo zato sto tako amerima odgovara.

Rus

Ograniceni komentari, ogranicenih ljudi! Sta je sporno u tome sto volimo Rusiju zemlju sa kojom se mozemo identifikovati po mnogo toga. Pocev od porodicnih vrijednosti pa sve do vjeroispovjesti. Narod koji ako nam nije pomogao nikad nije ni odmogao. Narod koji nikad na Srbe petardu nije bacio sto se nemoze reci ni za koju drugu zemlju u Evropi. Zemlja od koje mozemo dobiti sve sto nam je ikad potrebno od igle do lokomotive i pri tome nece traziti od nas da se icega odricemo zbog toga i tako dalje i tako blize. Zivjela Republika Srpska.,zivjela Rusija!!!!

Zole

@Rus EU nema alternativu

Sve te jeblo!

Dvije prikaze u avionu

Zole

Sastanak rusofila a ne internacionalni sastanak.

MONDO REPORTAŽE