• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik na obilježavanju 9. maja: Njemačka iskoristila prvu priliku da uništi Jugoslaviju i osveti se Srbima (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Banjaluci da se u Evropi ovaj dan obilježava kao "Dan Evrope" kako bi se zaboravilo da je tada poražena Njemačka.

 Dodik Njemačka iskoristila priliku da uništi Jugoslaviju Izvor: Mondo - Slaven Petković

Osvrćući se na stradanja u proteklim ratovima Dodik je rekao da je "pola Srba" nastradalo u dva svjetska rata, a da je Njemačka iskoristila prvu priliku da iz osvete uništi Jugoslaviju.

"Uvijek vidimo na drugoj strani neprijateljsku Njemačku. I u Prvom i u Drugom svjetskom ratu. Kada su imali prvu priliku da unište Jugoslaviju to je uradila upravo Njemačka sa ministrom inostranih poslova koji je uslovio stvaranje EU - da ostale zemlje koje su htjele u EU - priznaju otcjepljenje Slovenije i Hrvatske. Sve to su uradili sa namjerom da se osvete Srbima", izjavio je Dodik.

Kristijana Šmita, kojeg u RS ne priznaju kao visokog predstavnika, otpužio da veliča fašističke formacije i da za to postoje dokazi i zapisi.

"Njega su poslali ovde da nam određuje šta treba da radimo i nameće nam propise da nas zatvaraju po zatvrima, samo na savremeniji način", tvrdi Dodik.

Pobjeda nad fašizmom je trajna, nastavlja Dodik, koji smatra da ne može da bude zamijenjena terminom "Dan Evrope" koji je uveden u upotrebu kako se ne bi spominjalo da je to pobjeda nad ondašnjom Njemačkom.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE