• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPS će se odazvati pozivu vlasti na sastanak: "Nismo za odgađanje izbora"

Autor Dragana Božić

Predsjednik SPS-a Goran Selak istakao je da će se ova stranka odazvati pozivu vlasti na sastanak partija iz Republike Srpske u ponedjeljak, 20. maja, u Banjaluci, ali smatra da izbore ne treba prolongirati.

 SPS ide na izbore Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Naš stav je da poštujemo pozitivne propise prvenstveno Republike Srpske. Znam da je Izborni zakon Republike Srpske u proceduri. Ako stupi na snagu, naravno da ćemo ga poštovati, a ako ne, naš stav je da se poštuju propisi i da se ide u izbore", rekao je Selak novinarima u Banjaluci.

Nakon sastanka sa predstavnicima opštinskih i gradskih odbora ove stranke iz Srpske i Federacije BiH, Selak je pozvao sve aktere u Republici Srpskoj na jedinstvo i na razgovor bez obzira na suprostavljene stavove, jer, kako je naveo, samo se tako može doći do rješenja.

On je naveo da će SPS učestvovati na izborima u 45 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i tri opštine u FBiH – Sanski Most, Drvar i Grahovo.

"Kad je riječ o kandidaturama za načelnike i gradonačelnike, imaćemo zajedničkog kandidata za načelnika Teslića i gradonačelnika Banjaluke, a razgovaramo o kandidatima za načelnika Gacke i Modriče", dodao je Selak.

Selak je naveo da se ova stranka protivi najavljenoj rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, te je pozvao predstavnike druga dva naroda u BiH da se spuste tenzije i da uvažavaju Dejtonski mirovni sporazum.

"Dotakli smo se socijalno-ekonomskih tema i istakli da je svaki čovjek u Republici Srpskoj u fokusu SPS-a. Cilj nam je da ljudi imaju veće plate, veće penzije, da se posebna pažnja posveti ranjivim kategrijama, kao i da vidimo kako da nam mladost ne odlazi već da se demografski obnovi Republika Srpska", istakao je Selak.

Osim o predstojećim izborima, na sastanku je razgovarano i pripremama za Kongres partije i socijalno-ekonomskim mjerama u interesu građana.

Naglašeno da je će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti jačanju partijske infrastrukture na lokalnom nivou, unapređenju komunikacije sa građanima i podršci njihovim potrebama.

Istaknuta je važnost aktivnog učešća lokalnih odbora u političkom procesu, kao i da SPS ostaje posvećena principima demokratije, socijalne pravde i ekonomske stabilnosti, te će nastaviti da radi na ostvarivanju interesa svih građana Republike Srpske.

Selak je naveo da se posebno boriti za najranjivije u društvu - starije, djecu, osobe sa invaliditetom i siromašne.

"Danas smo definisali socijalno-ekonomske mjere koje su isključivo u interesu građana i koje ćemo dostaviti nadležnim organima”, rekao je lider SPS-a. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE