• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasila se američka ambasada u BiH: Ovo niko nije očekivao - opet prijete sankcijama

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH poslanik HDZ BiH Predrag Kožul predložio izmjene zakona kako bi oni koji su na listi sankcija američkog Ministarstva finansija mogli primati plate u kešu, reagovala je Ambasada SAD.

 Ambasada SAD prijeti sankcijama zbog plata u kešu Izvor: Ambasada SAD u BiH

Naime, Kožul je predložio izmjene i finansiranju institucije BiH jer osobe s crne liste SAD, među kojima je i njegov stranački kolega Marinko Čavara, ne mogu primati platu jer nemaju bankovne račune.

"Poslanik HDZ BiH Predrag Kožul juče je iznio prijedlog izmjena Zakona o finansiranju institucija BiH, kojima bi se omogućila isplata plata zaposlenima u institucijama na državnom nivou u gotovini. Ovakve izmjene, koje su slične izmjenama i dopunama Zakona o radu Republike Srpske koje je Narodna skupština usvojila 18. aprila, predstavljaju očigledno nastojanje da se izbjegne primjena sankcija. Kao što je vršilac dužnosti pomoćnika ministra finansija SAD Morris istakla tokom svoje martovske posjete, Sjedinjene Države pažljivo prate takve aktivnosti. Podrška ovakvim aktivnostima i sankcionisanim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice", naveli su iz Ambasade SAD.

Poručuju da će Sjedinjene Države koristiti sve raspoložive provedbene mehanizme za podršku režimu sankcija SAD i prevenciju koruptivnih, destabilizujućih ili antidejtonskih aktivnosti.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE