• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVA MJESECA BEZ PLATE: Ništa od izmjene zakona koja bi omogućila isplatu zarada onima koji su na američkoj "crnoj listi"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Izmjene Zakona o finansiranju institucija BiH nisu usvojene u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Čavara okrivio SDP BiH.

 Američke sankcije Izvor: Shutterstock

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara rekao je da treba da bude sramota sve koji su danas onemogućili da se usvoji izmjena Zakona o finansiranju institucija BiH kako bi lica sa američke "crne liste" mogla da primaju platu za svoj rad, što je njihovo osnovno ljudsko pravo.

Čavara je rekao da su prilikom današnjeg glasanja pojedini poslanici u Predstavničkom domu mijenjali mišljenje na osnovu telefonskog poziva iz određenog centra moći, navodeći da je riječ o poslanicima SDP-a.

Ističući da je plata za rad osnovno ljudsko pravo, Čavara je rekao da treba da se stide i svi oni koji zagovaraju demokratiju u svijetu, a oduzimaju osnovna ljudska prava, priznato svim međunarodnim konvencijama i Ustavom BiH.

"Neko vas okrivi i presudi da nemate pravo da imate račun u banci. Zakon o bankama u BiH omogućava bankama da vam uskrate pravo da imate bankovni račun, a svi ostali zakoni kažu da morate imati račun da biste dobili platu", izjavio je Čavara novinarima.

Čavara je naveo da svi koji su stavljeni na "crnu listu" danas nisu dobili platu, a da lično on nije dva mjeseca dobio platu i neće je dobiti ni početkom narednog mjeseca.

"Ako neko misli da je to u redu, onda OK", dodao je Čavara.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE