• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK BiH odbio prijavu SDS-a za izbore

Autor Nikolina Damjanić

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije BiH odbijena je prijava SDS-a za učešće na predstojećim Lokalnim izborima.

 SDS odbijena prijava za učešće na izborima Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

S obzirom na to da je SDS pod sankcijama, ova stranka je prije nekoliko dana poslala prijavu CIK-u s računom na ime generalnog sekretara. Ipak, na današnjoj sjednici, CIK je razmatrao ovu prijavu te su donijeli odluku da se ona odbije.

Srpska demokratska stranka prijavila se za učešće na izborima kao SDS, ali i kao Srpska demokratska stranka-Volja naroda

"Politička stranka i nezavisni kandidat koji učestvuju na izborina, dužni su otvoriti poseban račun za finansiranje troškova kampanje. Račun otvara organ koji ovlasti politička stranka", naveli su iz CIK-a.

Kako navode, u SDS-ovoj prijavi problematično je upravo to što je račun prijavljen na ime generalnog sekretara.

"Mi ne bismo mogli kontrolisati finansiranje političke stranke jer je račun na trećem licu. Treće lice je fizičko i ne radi u ime i za račun stranke već u svoje ime, a za račun stranke. To je ugovor o komisionu", pojasnili su.

Istovremeno, CIK je odobrio učešće na izborima za 82 stranke među kojima su SNSD, US, DNS, NPS, PDP, NF Jelena Trivić...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Razlika

Evo zašto je pored svih izbornih nepravilnosti SNSD na vlasti više od dvadeset godina. Nikada kadar SNSD ne bi glasao protiv svoje stranke, a to i takvi kadrovi plus papci su uništili SDS. Njihova Prutina-Bjelica bestidno je to uradila prema SDS.

Sdd

@Razlika Stranci su ih navukli da glavna crtica programa bude napad na Dodika i RS, kad više nema grlatih u SDS koji to rade i imaju neku podršku javnosti sad su ih ugasili kao potrošene i nekorisne

MONDO REPORTAŽE