• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština RS usvojila Konsolidovani izvještaj o budžetu, govorilo se i o Trgovskoj gori

Autor Dušan Volaš

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2023. godinu u kojem se navodi da su budžetski prihodi i primici iznosili 5,124 milijarde KM.

 Skupština RS usvojila Konsolidovani izvještaj o budžetu, govorilo se i o Trgovskoj gori Izvor: NSRS

Prihodi i primici od nefinansijske imovine su 4,174 milijarde KM, što je 99 odsto od rebalansom budžeta planiranog iznosa, navodi se u ovom dokumentu.

Usvojena je Informacija o aktivnostima institucija Republike Srpske i predstavnika iz Srpske u zajedničkim institucijama BiH u vezi sa namjerama Hrvatske da odlaže radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora.

U ovoj informaciji se ističe da će resorno ministarstvo nastojati da budu aktivirani svi pravni i stručni mehanizmi kako bi se trajno spriječila izgradnja odlagališta radioaktivnog otpada na ovom području.

Narodna skupština Republike Srpske primila je k znanju specijalni izvještaj institucije ombudsmana za ljudska prava BiH – Analiza realizacije preporuka ombudsmana za ljudska prava BiH u kojem se izražava nezadovoljstvo stepenom sprovođenja preporuka od javnih organa.

Usvojena je i odluka o proglašenju Crkve Svetog arhanđela Mihaila Manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici spomenikom kulture – nerpokretnim kulturnim dobrom od izuzetnog značaja, kojom se propisuju granice zaštićene okoline sa ukupnom površinom, mjere zaštite kulturnog dobra i njegove okoline, vlasnik, upravljač i predmeti od umjetničke i istorijske vrijednosti koji se nalaze u Crkvi.

Narodna skupština Republike Srpske je na prijedlog skupštinske Komisije za izbor i imenovanja izabrala je Jelenu Majkić, diplomiranog ekonomistu iz Banjaluke za člana Upravnog odbora RTRS-a iz reda srpskog naroda.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić nakon što su apsolvirane sve tačke dnevnog reda zaključio je rad 10. redovne sjednice parlamenta Republike Srpske.

SRNA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

20 GODINA ISTA PRIČA

Šta je u RS postalo bolje za ovih 20-ak godina koliko je Dodik na vlasti?

MONDO REPORTAŽE