• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pozvao na dostojanstvo i mir, izrazio saosjećanje s porodicama stradalih u Podrinju

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjedik Republike Srpske Milorad Dodik iskazao je saosjećanje porodicama stradalih Bošnjaka u Podrinju i pozvao da ovaj dan bude obilježen u miru i dostojanstvu.

 7.jpg Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Prije nekoliko dana Srbi su dostojanstveno odali počast srpskim žrtvama u Podrinju. Danas se Bošnjaci sjećaju žrtava svog naroda i odaju im počast. Želim da se obratim ukupnoj javnosti i pozovem sve da ovaj dan bude obilježen u miru i dostojanstvu", rekao je Dodik.

Kao što je izrazio žaljenje za stradalim Srbima, Dodik kaže da iskazuje saosjećanje i porodicama stradalih Bošnjaka.

"Bez obzira na naše razlike, moramo pokazati poštovanje prema bolu i patnji koja je zadesila mnoge ljude svih nacija i vjera u BiH. Pozivam sve građane da dan protekne u atmosferi mira, da izbjegavaju bilo kakve provokacije i da se ponašaju odgovorno i s poštovanjem", napisao je Dodik na mreži "Iks".

Prema njegovim riječima, neka naš odnos prema ovom danu, pokaže da smo opredijeljeni za mir, stabilnost i bolju budućnost za sve ljude u Republici Srpskoj i BiH.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ISTA PRIČA 20 GODINA

Koliko je ovaj već na vlasti? Šta je za to vrijeme postalo bolje?

RS

@patriota. Slazem se u potpunosti sa tvojim tvrdnjama. Evo sad su objavili vjest o komemoraciji u srebrenici a izostavili su ratno huskacki govor becirovica kojim za sve krivi Srbe i poziva na rat protiv Srba. Ali to izgleda nije bitno.

Patriota

Ovaj mondo je poprilicno prozapadno orijentisan. Pogledajte samo objave i vijesti. Kad je god nesto vezano za EU ne smiju da objavljuju komentare. Kad je Dodik u pitanju svaku sitnicu prenose i cuvaju vijesti danima. A kad je federacija u pitanju i izjave njihovih ratno huscackih politicara tih vijesti nema nigdje ako i objave brzo ih sklanjaju i zatrpavaju nebitnim vijestima

MONDO REPORTAŽE