• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Investitori pokazuju povećana interesovanja za rudna bogatstva Srpske

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ga raduje povećano interesovanje investitora za mineralna i rudna bogatstva Srpske.

 Srn2024-7-19_193924_2.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Dodik je istakao da su se Srbi kroz istoriju utemeljili na Balkanu racionalno koristeći rudna bogatstva za jačanje države, kulture i vjere.

"Bilo bi interesantno i korisno razgovarati o tome sa Ilonom Maskom, jednim od najvećih inovatora 21. vijeka, o našim potencijalima, posebno jer je on zaslužan za očuvanje snage imena i slave našeg Nikole Tesle, najvećeg naučnika i pronalazača 20. vijeka", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jole

@RS. Slazem se sa tobom skoro pa u potpunosti. A Krobi ne znam na sta se zali kad ako je istina da ima imanje iznad buduceg rudnika onda je bogat covjek u buducnosti. Niko ne smije da kopa ispod tvoje zemlje a da pri tome tebi to ne kompenzuje u ovom slucaju visestruko nego je do sad ta ista zemlja vrijedila. Mozda je gadljiv na pare sto iskreno sumnjam.

Aco

Kopanje litijuma je buducnost i prosperitet za Republiku Srpsku i nesmijemo ovo da propustimo.

RS

@Krobi. To koliko ti je rijecnik ogranicen govori samo po sebi koliko ti je mozak ogranicen!

Gogi

Eksplatacija litijuma sa sobom povlaci vise milijardi investicija i otvaranje vise fabrika proizvodnje koje ce zaposliti par hiljada ljudi i preporoditi ne samo te manje nerazvijene opstine nego citavu zemlju.

RS

Kao prvo kopanje litijuma ne predstavlja ekolosku katastrofu sto je dokazano jer su to podzemni kopovi i iznad njih se moze i saditi i raditi sve kao i do sad.,kao drugo od cega vi mislite da se drzava razvija od zraka umjesto od privrede i prirodnih resursa. Litijum je najvrednija sirovina 21 vijeka i treba to iskoristiti dok se moze. Ne samo ekonomski nego i politicki tako sto cemo dati nekoj od gej7 zemalja da u tome ucestvuje naravno uz ogranicenja kao sto Srbija radi tj 13% smiju izvoziti a 87% ostaje u drzavi sto sa sobom povlaci razne investicije i ulaganja od stranih kompanija u nasu zemlju. Jer ako ne uradimo to pametno onda ce doci da nam ga otmu silom kao sto to rade stotinama godina po cijelom svijetu. I ono sto je vrlo bitno ovaj put ce da paze na interese RS da bi sacuvali svoje umjesto da nas stalno gaze i opstruisu. Treba u potpunosti prepisati Srbijanski model i to ce da preporodi RS u svakom smislu. A vi sto mislite drugacije ocigledno ne zelite nista dobro ni svojoj zemlji ni svom narodu.

MONDO REPORTAŽE