• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik tvrdi da Republika Srpska ima deponovane velike količine novca u inostranstvu, ali su sredstva blokirana

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska posjeduje deponovan novac u inostranstvu ali da je problem što zbog blokada ne može da ga transferuje na domaće račune.

 Dodik tvrdi da Republika Srpska ima deponovane velike količine novca u inostranstvu, ali su sredstva blokirana Izvor: RTRS

"Taj novac je sasvim dovoljan za dugogodišnje funkcionisanje Republike Srpske, da nema nikakav problem", rekao je Dodik za RTRS.

"Srpska ima novac u inostranstvu, ali da ga pod pritiskom američkih faktora, nažalost, ne može transferovati jer je američka Ambasada zaprijetila bankama u Srpskoj da će biti ozbiljno kažnjene ako to budu radili za Vladu Srpske", kaže Dodik.

On je rekao da i mnoge firme u Srpskoj zbog takvih neopravdanih poteza stranih faktora, usmjerenih prema Srpskoj, pa i njegovoj porodici, imaju probleme.

"Ponoviću, primitivna je i lažna ta priča američke Ambasade da će Srpska bankrotirati i propasti. Ta politika je neodrživa", zaključio je Dodik.

On je ukazao da Srpska ima najveći broj zaposlenih, 298.000 radnika i taj broj se povećava, ali je problem što nema potrebne radne snage.

"Imamo 2,2 milijarde investicija u prošloj i nastaviće se i u ovoj godini", dodao je Dodik.

On je ukazao na blokade sa kojima se Srpska suočava, što se odnosi na dio Koridora "Pet ce" koji prolazi kroz Srpsku.

"Siguran sam da ćemo u naredne četiri, pet godina doći do definitivnog povezivanja sa Beogradom, što je naš cilj. Finansirala nas Evropa ili ne, mi ćemo te puteve napraviti", istakao je Dodik podsjetivši da se već izvode radovi, te da će veoma brzo biti riješen i dio evropskog koridora od Johovca do Vukosavlja.

Prema njegovim riječima, Srpska ima stabilne prihode i izvršava sve svoje obaveze.

Sve se isplaćuje, plate, penzije, socijalna davanja i pored svih zastoja naći će način da se to tako održi, rekao je Dodik.

Dodik je izjavio da o vođenju permanentnog hibridnog rata protiv Srpske govore posljednje i apsolutno netačne tvrdnje stranih faktora, pogotovo američke Ambasade u BiH, da je Srpska navodno pred finansijskom propašću i da će bankrotirati.

Dodik je rekao da se u tom pogledu Srpskoj definitivno nastoji nanijeti šteta neprekidnim slanjem javnih poruka o njenom navodnom negativnom finansijskom položaju, istakavši da su takvi i slični potezi američke Ambasade, koja nastoji da tobože postane "knjigovođa", prizemni, pa i smiješni.

"Sve to je apsolutna laž. Srpska je danas najmanje zadužena u okruženju i mi smo na primjer ove godine iz vlastitih izvora vratili 250 miliona KM više čime smo smanjili zaduženost sa 34 na 32 odsto", rekao je Dodik za RTRS.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

8. Xy

A zašto je novac deponovan u inostranstvu....

Joop

Jedini i osnovni razlog sto nemozemo da se razvijamo kao zemlja je opstrukcija od strane zapada sa ciljem da se izazove nezadovoljstvo kod naroda i skine vladajuca stranka. Dobro mi ikako i funkcionisemo sta nam sve rade

Zole

Imaš ti i tebi bliski tajkuni a RS nema ni bobe ostala je samo prazna ljuštura Još malo nek nam pooštre sankcije ovaj narod će patiti kao Kubanci

20 GODINA ISTA PRIČA

Koliko je godina ovaj već na vlasti? Šta je za to vrijeme u RS postalo bolje?

MONDO REPORTAŽE