• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Trivić podnijela još jednu prijavu protiv Stanivukovića: "Nelegalno prodaju slova za Ćirilični park" (FOTO/VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić predala je danas krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, te saradnika Vedrana Francuza i Milice Obradović Zarić zbog, kako tvrdi, nelegalne prodaje slova za "Ćirilični park" u Banjaluci.

 Jelena Trivić prijava protiv Draška Stanivukovića zbog Ćiriličnog parka Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Trivićeva kaže da je Stanivuković omogućio da njegovi saradnici na nezakoniti način steknu materijalnu korist u minimalnom iznosu od 300.000 KM, a na štetu budžeta Grada Banjaluka.

„Cijeli proces oko kupovine i prodaje ćiriličnih slova koja treba da se postave u tzv. „Ćiriličnom parku“, a koji djelimično gradi i finansira Grad, odigrava se na sljedeći način: Stanivuković omogućava svom savjetniku Vedranu Francuzu da na memorandumu Grada bez protokola i datuma, a sa zloupotrijebljenim pečatom Grada, pošalje inicijativu za izgradnju „Ćiriličnog parka“ u Banjaluci, kojom instruiše potencijalna fizička i pravna lica da kupovinu jednog slova mogu izvršiti uplatom naknade od 10.000 KM, ukoliko se plaćanje vrši u gotovini, odnosno 11.700 KM ukoliko se plaćanje vrši žiralno i to na način da se uplate vrše na žiro račun Udruženja građana „Savez Mladih“, a ne na račun Grada Banjaluka, tvrdi ona.

Pojasnila je da prijava obuhvata i Milicu Obradović Zarić, koja je predsjednica "Saveza Mladih", na čiji račun se uplaćuju sredstva.

Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Ona kaže da navedeno udruženje građana vrši naplatu instalacije u vidu ćiriličnih slova, koja će biti izgrađena na javnoj površini, bez da je poznato koji je pravni osnov kojim je Grad ovlastio ovo udruženje da može vršiti ovakve radnje na lokalitetu parka Kupusište, odnosno javnoj gradskoj površini.

Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

„Da bi sve bilo jasno, potrebno je naglasiti da je Milica Obradović Zarić inače zaposlena u Gradskom odboru PDP-a, dok je kontakt broj koji je ostavljen na službenoj stranici Grada kao broj na koji se pravna i fizička lica mogu prijaviti ukoliko su zainteresovani za kupovinu slova, lični broj Vedrana Francuza, koji koristi i za svoj ugostiteljski objekat Etno izletišta ''Kozarska priča'' što je sve navedeno u krivičnoj prijavi“, ističe Trivićeva.

Trivićeva tvrdi i da su prijavljeni prevarili kupce ćiriličnih slova, na način da su u instrukciji naveli da cijena za žiralno plaćanje iznosi 11.700 KM sa PDV-om, a da se pri tom udruženje građana ''Savez mladih'' Banjaluka u zvaničnom registru Uprave za indirektno oporezivanje BiH ne vodi kao PDV obveznik.

„Uz sve kontroverze koje se odnose na izgradnju Ćiriličnog parka, te uništavanje parka Kupusište, ova vješto osmišljena, ali duboko kriminalna radnja je vrhunac beščaća Stanivukovića i njegovih saradnika kojima ni ćirilica nije sveta“, ističe Trivićeva.

Komentarišući Stanivukovićeve optužbe da su svi drugi protiv ćirilice, Trivićeva kaže da su umjesto optužbi, Stanivuković i saradnici trebali odgovoriti na pitanja javnosti, te su stoga protiv njega i njegovih saradnika podnijeli krivičnu prijavu zbog "štete koju su nanijeli budžetu Grada"

„Izražavamo svoje gađEnje da se na ovakvim temama Stanivuković i saradnici kriju iza ćiriličnog pisma kako bi sebi obezbijedili protivpravnu imovinsku korist. Sram vas bilo“, poručila je Trivićeva.

Podsjećamo, ovo je druga prijava protiv gradonačelnika Banjaluke koju je Trivićeva podnijela u razmaku od samo nekoliko dana. Ona je podnijela prijave Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci povodom slučaja zamjene zemljišta u naselju Česma za parcelu u Aleji Centar u Banjaluci čiji su akteri Gradska uprava i privatna firma "Korićanac ZRUG".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ma da

Radila je, družila se i vodila kampanju s njim godinama i znamo da je vrlo dobro znala kakav je on lik, ali sve dok je to njoj koristilo ćutila je. Pa ako si toliko poštena, zašto to nisu odmah iznijela u javnost? Jer si vidjela korist u tome da ćutiš tad, i u tome da pričaš sad. Sve u svemu, svi ste vi ista go*na. Na kraju će Dodo lopov ispasti još najpošteniji.

Zole

Nećeš ti izbore dobiti na tužakanju

Gz

Kako ovo juče bio pošten danas lopov. Sad joj veći problem Drale i od ovih iz SNSD . Politika je čudo

Mige

@Gz Osta ona jedini poštenjačina. I Vukan naravno. Svi lopovi

MONDO REPORTAŽE