• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li ćemo imati dva Kočićeva zbora? Vlada zadužila nadležno ministarstvo za organizaciju

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Vlada Republike Srpske danas je zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske za organizaciju "Kočićevog zbora", te imenovala Organizacioni odbor ovogodišnje 59. manifestacije i usvojila informaciju o njenom održavanju.

 Draško Stanivuković i Milorad Dodik. Izvor: Mondo - Slaven Petković

U informaciji se navodi da je manifestacija posvećena Petru Kočiću jedna od najznačajnijih u Republici u kontekstu književnosti i kulture, te da je, uvažavajući značaj same manifestacije koja prevazilazi okvire lokalnog, organizaciju ovog događaja potrebno prenijeti na republički nivo, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Organizacioni odbor, kako je navedeno, čine predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva trgovine i turizma Srpske, Kabineta predsjednika Republike, Republičkog protokola, grada Banjaluka, Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Kulturnog centra Banski dvor, RTRS-a, Muzeja Srpske, Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske, Turističke organizacije grada Banjaluka, Udruženja književnika Srpske, Doma zdravlja i Policijske uprave Banjaluka, te Savjeta mjesne zajednice Stričići.

Podsjećamo, ovu manifestaciju do sada je organizovao Grad Banjaluka, ali je Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici stavila van snage Zaključak iz 2017. godine, a kojim je Grad Banjaluka bio imenovan kao nosilac organizacije ove manifestacije.

Međutim, Grad Banjaluka ne odustaje od realizacije svojih aktivnosti povodom ovog zbora. Juče su objavili i program obilježavanja.

Kažu da su informaciju da je Vlada Republike Srpske stavila van snage Zaključak, saznali sa društvenih mreža.

“Organizacioni odbor, u čijem sastavu su i predstavnici Vlade Republike Srpske, sve odluke u vezi sa organizacijom 59. Kočićevog zbora je usvajao jednoglasno, organizacija je uveliko u toku i sve planirane aktivnosti biće realizovane”, rekla je Mirna Savić-Banjac, savjetnica gradonačelnika Banjaluke.

Kako je navela, Skupština Grada usvojila je budžet za ovu manifestaciju, a njeno održavanje usvojeno je i kroz Kalendar kulturnih manifestacija.

“Potpisani su ugovori, provedeni su javni pozivi, javne nabavke i sve neophodne procedure, zbog čega Grad nema zakonsko pravo da odustane od realizacije planiranog programa”, pojasnila je Savić-Banjac.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zemo

Petar Kočić nema ništa sa tim.

MONDO REPORTAŽE