• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad i Univerzitet "u ratu": Otkriveno zašto već mjesecima nema radova na kružnom toku u Boriku (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Grad Banjaluka uzurpirao je zemljište Univerziteta u Banjaluci u namjeri da izgradi novu raskrsnicu na uglu Bulevara Živojina Mišića i Petra Bojovića u Boriku zbog čega su radovi zaustavljeni.

 Gradnja kružnog toka kod Univerziteta Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Gradnja ovog kružnog toka počela je u aprilu ove godine i kao i drugi slični projekti, pompezno je najavljena.

Nakon što su iskopani dijelovi biciklističke staze i trotoara u Bulevaru Živojina Mišića na nekoliko mjesta, radovi su bez objašnjenja zaustavljeni, a radnici se više nisu pojavljivali na gradilištu.

U današnjem saopštenju Univerziteta u Banjaluci, koje je objavljeno jer je gradska inspekcija zabranila nedavno uvedenu naplatu parkinga u univerzitetskom kampusu, otkriveno je da je Grad Banjaluka u junu pokušao, kako navode, bespravno da otuđi imovinu Univerziteta.

"Građevinske mašine su bez ikakvih dozvola ušle u zaštićeni kompleks i oštetile našu imovinu, bez ikakvog prethodnog obavještenja i pribavljenih dozvola, a to je pravno nasilje bez presedana u istoriji Banjaluke. Javnost takođe treba da zna i to da već nekoliko mjeseci ne možemo da koristimo dvije od naše tri kapije, ni vozila niti pješaci. Zbog čega? Zato što gradske vlasti kopaju i rade bez građevinskih dozvole", navodi se u saopštenju.

Pouručili da će se svim sredstvima boriti protiv nelegalnih izmjena regulacionih planova, "kako bi se zemljište koje pripada Univerzitetu pretvorilo u građevinsko i na taj način otuđilo od Univerziteta, a sa ciljem bespravne gradnje kružnih tokova".

Nezvanično, Univerzitet je uputio svoj prijedlog rješenja ovog spora putem određene vrste kompenzacije ili kupuprodajnog ugovora, ako se raspoloženje nije promijenilo nakon posjete gradske inspekcije i zabrane naplate parkinga.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

To zemljište je bila kasarna JNA kako sad vlasništvo univerziteta ,svi lovite u mutnom ili su stranačka prepucavanja preko leđa građana

Gsh

A kako ovi u incelu mogu naplacivati marku ulaz :/ jedni mogu a drugi ne

Klajd

Jos jedna ČAROLIJA I MAGIJA. Djela. Al kriminalna

MONDO REPORTAŽE