• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Biće određen dan žalosti u Srpskoj zbog stradalih u poplavama u FBiH

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će u ponedjeljak, 7. oktobra, Vlada Srpske odrediti koji dan će biti proglašen za dan žalosti u Srpskoj zbog poplava i klizišta koji su pogodili dijelove Federacije BiH (FBiH).

 Dodik o danu žalosti u rs zbog poplava  Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Dodik je izrazio saučešće porodicama stradalih i podsjetio da je uputio 250.000 KM pomoći za opštine u FBiH pogođene prirodnim nepogodama, te pozvao i druge zvaničnike i humane ljude koji su u mogućnosti da pomognu.

"Moramo uvijek biti humani, bez obzira gdje se nepogode dešavaju, jer je očigledno da je to sada nešto na šta treba da se naviknemo", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ponovio da je Republika Srpska uvijek spremna da pomogne i pokaže humanost.

Dodik je ukazao da se vrše pritisci da Savjet ministara donese odluku o danu žalosti, te napomenuo da je to politizacija, za koju u ovim trenucima nema mjesta.

"Savjet ministara nije za to nadležan, nego je to pitanje vlada Republike Srpske i Federacije BiH. Vlada Srpske će to uraditi u ponedjeljak i odrediti koji dan će biti dan žalosti", rekao je Dodik.

U katastrofalnim poplavama i klizištima na području Konjica i Jablanice, prema informacijama Kriznog štaba Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, poginulo je 13 lica, a kao nestalo se vodi njih 10.

Katastrofalne posljedice intenzivnih padavina, uključujući i klizišta, danas se saniraju i u Kiseljaku, Fojnici, Varešu, Kreševu i Drvaru.

Zbog situacije izazvane obilnim padavinama, Vlada FBiH juče je proglasila stanje prirodne nesreće na području Federacije i formirala krizni štab koji je u stalnom zasjedanju i ima zadatak da koordiniše aktivnosti na spasavanju.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE