• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić zadovoljan izbornim rezultatima: Socijalisti su osvojili 100 odborničkih mandata u Srpskoj

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je danas da je ova stranka na lokalnim izborima osvojila 100 odborničkih mandata u lokalnim zajednicama u cijeloj RS, što je rast od 15 odsto u odnosu na prethodne izbore iz 2020. godine.

 15.jpg Izvor: Slaven Petković - Mondo

"U više opština ponovo imamo odborničku struktruru, a da je ranije nismo imali. U Bijeljini je vidljiv rast SP-a, kao i u Banjaluci gdje smo treća partija po broju odborničkih mandata", rekao je Đokić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Đokić je rekao da SP u predizbornoj kampanji nije koristila ružne riječi prema političkim protivnicima, te je naglasio da ne postoji nijedna politička partija koju je SP prozivao.

"Smatrali smo da je prioritet ono što treba uraditi u narednom periodu da se stanje poboljša. Ključni prioritet koji smo definisali je borba za ekonomski rast i razvoj, odnosno poboljšanje privrednih kapaciteta u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj", naglasio je on i dodao da je cilj da svaka od 64 lokalne zajednice u Srpskoj počne privredno da se razvija i da na taj način uspori, a potom i potpuno zaustavi migracije stanovništva.

On je istakao da je SP dobio načelnička mjesta u opštinama Kupres, Krupa na Uni i Čajniču.

Predsjednik SP-a kaže da je Izborni zakon donio određene promjene koje su išle u pravcu poboljšanja regularnosti kroz odgovornost i način izbora biračkih odbora, način glasanja i druge aktivnosti koje su, ističe, bile pozitivne.

Đokić je pozvao nadležne organe da utvrde koliko su koje partije unijele novca u izborni proces, kao i otkud im toliki novac, te istakao da je na Centralnoj izbornoj komisiji BiH da provjeri kako su neke partije unijele toliko novca u marketinške aktivnosti, jer se "zna koliko to košta".

On smatra da treba ispitati i slučaj iz Brčkog, gdje su uhapšeni aktivisti pojedinih partija zbog kupovine glasova.

"Ako se tako nešto dokaže, takve političke stranke treba odmah isključiti iz političkog života. Trebaju oštre mjere da vi se to u budućnosti spriječilo, na žalost, građani su se u nekim područjima već navikli da im neko nudi novac za glasove, što se desilo i u ovom izbornom procesu", istakao je Đokić.

On je naglasio i da je koalicija koja funkcioniše u Srpskoj dobila visok nivo povjerenja u Srpskoj.

"Mnogi su sumnjali da ova koalicija neće uspjeti na ovim izborima, ali smo dobili sasvim suprotno. Rast broja odborničkih mjesta je ogroman, što dokazuje da građani imaju povjerenja u njih i da su svojim glasovima zadužili sadašnju koalicionu politiku koju predvodi SNSD", rekao je Đokić.

Predsjednik SP-a je čestitao svima koji su ostvarili uspjeh na lokalnim izborima.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE