• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik tvrdi da je Marfi vršio pritisak na Sud BiH: Oni brane strance, a ne građane

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je očigledno da je američki ambasador Majkl Marfi vršio pritisak na Sud BiH i da je tražio da se što prije završi sudski proces koji se vodi protiv njega.

 Srn2024-10-9_1612974_0.jpg Izvor: Srđan Jeremić/Srna

"Pokušavaju da nas osude da opstruišemo proces, što nije tačno. Ne možemo da prihvatimo, po njihovoj logici trebalo je da budem presuđen 15 dana prije ulaska u sudnicu, a ja imam pravo da se branim, a ta odbrana mi je onemogućena ponašanjem sudija", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da je Sud BiH kao inkvizicija, napomenuvši da ni Sud ni Tužilaštvo BiH Ustav ne predviđa jer su te dvije institucije napravili stranci.

"Oni brane strance. Misle da će samo silom uspjeti da nametnu moranje", rekao je Dodik i dodao da i BiH živi na bazi prisile i dalje.

On je istakao da nema primjedbu na rad odbrane, navodeći da je danas bilo evidentno da se želi podvaliti, kao i sve ostalo, poput Suda BiH.

Suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću pred Sudom BiH danas je prekinuto dok se Sudsko vijeće ne izjasni o zahtjevu odbrane predsjednika Srpske za izuzeće sudije Sene Uzunović.

Naredno ročište zakazano je za 16. oktobar do kada bi trebalo da se odluči da li će sudski proces dobiti Uzunovićeva ili neko drugi.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE