• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranačka raspodela fotelja državnih firmi

SPS-u Fond za razvoj, "Srbijašume", mesto direktora EPS-a, čelna mesta u "Srbija gasu“ i JP "Kolubara“.

 Stranačka raspodela fotelja državnih firmi Izvor: MONDO

Konkretni razgovori o raspodeli javnih preduzeća tek treba da otpočnu, ali neka rešenja su već sada izgledna. Prema saznanjima "Blica", SPS-u će gotovo sigurno pripasti Fond za razvoj, "Srbijašume", ali i mesto direktora "Elektroprivrede Srbije" i najverovatnije čelna mesta u "Srbija gasu" i JP "Kolubara".

Unutar vladajuće koalicije je dogovoreno da trojna kontrola preduzeća bude princip u raspodeli i funkcija i JP. Time bi se preslikala struktura ministarstava u kojima nema feudalizacije. To praktično znači da, ukoliko jednoj stranci pripadne mesto direktora, drugima ide čelna funkcija u Upravnom odboru.

Kako za "Blic" kaže dobro upućeni sagovornik u vrhu koalicije ZES-SPS, Direkcija za imovinu koja je ranije pripadala DSS u ovom mandatu biće najverovatnije poverena SPS, ali i "Železnice Srbije" kojima je upravljao koalicioni partner DSS Nova Srbija, JP "Skloništa" i Studentski centar Beograd.

SPS ozbiljno računa na mesta izvršnih direktora banaka u državnom vlasništvu i direktora jedne od banaka. U dosadašnjim razgovorima, prema saznanjima "Blica", pominjano je i da bi SPS trebalo da pripadne ili Republički zavod za zdravstveno osiguranje ili Nacionalna služba za zapošljavanje.

Međutim, upravo kada je reč o ovim službama tek se očekuju ozbiljni pregovori jer osim SPS i G17 plus računa na čelne pozicije u njima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE