• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pucnjava u garaži u vezi sa Elezovom grupom?

Direktor policije Srbije Milorad Veljović naveo je da pucnjava na Obilićevom vencu u Beogradu možda ima veze sa uhapšenom grupom Darka Eleza

 Pucnjava u garaži u vezi sa Elezovom grupom? Izvor: MONDO

Predstavnici policija Srbije i Republike Srpske saopštili su u Beogradu da je u akciji hapšenja međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u regionu uhapšeno 25 osoba. Direktor policije Srbije Milorad Veljović naveo je da pucnjava na Obilićevom vencu u Beogradu u kojoj je dvoje ranjeno "možda ima veze sa uhapšenom grupom".

U Srbiji je uhapšeno devetoro pripadnika te grupe na čelu s Darkom Elezom, u RS deset, u Federaciji BiH petoro, a u Hrvatskoj jedna, a predstavnici policija Srbije i RS su naveli da su moguća nova hapšenja u vezi sa tim slučajem.

On je naveo da je Lučića jedan od 24 osobe koje su uhapšene tokom jučerašnje policijske akcije i istakao da je, prema nekim saznanjima, ta akcija hapšenja "preduprijedila određene nagovještaje mogućih likvidacija koje su bile planirane".

Direktor policije RS rekao je da su u RS uhapšeni Davor Mandić, Vladan Parađina, Vladimir Taušan iz Jedinice za podršku MUP-a RS, Ljubiša Lalović iz Granične policije BiH, Dragan Jevtović, Marko Božičković, Saša Vladičić, Marko Krajišnjik, Branko Kržić i Srđan Krdžić. U Kantonu Sarajevo uhapšeni su Bojan Cvijan iz Sipe, Muhamed Ramić, Admir Hodžić, Davor Dabić i Blaško Furtula.

Srna prenosi da će Tužilaštvo BiH već u četvrtak donijeti odluku o određivanju pritvora za uhapšenih 13 osoba. U toku je saslušanje ovih osoba.

Snimak hapšenja možete pogledati na www.mtsmondo.com.

Veljović je rekao da su je policija Srbije u toku protekle noći u saradnji sa hrvatskim kolegama uhapsila Aleksandra Lučića, člana kriminalne grupe Darka Eleza.

Prema njegovim riječima, akcija hapšenja grupe Darka Eleza imala je međunarodni karakter i to je dobra poruka da se pokaže kako se bez obostrane saradnje svih policija u regionu ne može stati na put kriminalcima.

Veljović je naveo da sinoćnja pucnjava na Obilićevom vijencu u Beogradu, u kojoj su ranjeni muškarac i djevojka iz Nikšića, predstavlja "trzaje pojedinih članova kriminalne grupe koji pokušavaju da destabilizuju ovaj prostor".

"Neka operativna saznanja ukazuju na vezu sinoćnje pucnjave na Obilićevom vencu sa tom kriminalnom grupom", rekao je Veljović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je na konferenciji za novinare u Palati Srbija da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je djelovala na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

"Pripadnici te grupe osumnjičeni su za ubistva, trgovinu drogom i oružjem, krađu automobila i pranje novca", kazao je Dačić i dodao da su u hapšenju pripadnika te kriminalne grupe u Srbiji učestvovali i pripadnici Jedinice za finansijske istrage.

Dačić je naveo da su pripadnici te kriminalne grupe nelegalno stečen novac koristili za kupovinu nekretnina, kao i da su u Beogradu kupili pet stanova i kuća i u Novom Sadu dva stana. Ministar je naveo da su uhapšeni imali i "13 luksuznih automobila".

"Nastavićemo rad na ovom slučaju, a imamo dodatna saznanja o još nekim krivičnim djelima", rekao je Dačić i naveo da je hapšenjem kriminalne grupe Darka Eleza "sprečeno izvršenje nekoliko ubistava u Beogradu".

Direktor policije RS Uroš Pena rekao je da će se uhapšenima suditi odvojeno pošto Elez ima državljanstvo Srbije.

"Među uhapšenim u BiH trojica su policajci", kazao je on i dodao da su to po jedan pripadnik MUP-a RS, granične policije u BiH i Državne agencije BiH za zaštitu i istrage (SIPA).

Pena je rekao da su moguća nova hapšenja pripadnika te kriminalne grupe koju je predvodio Elez, kao i da se nada će jučerašnje hapšenje pomoći u rasvetljavanju 12 nerasvetljenih ubistava u Istočnom Sarajevu.

"Svi uhapšeni u BiH su predati tužilaštvu koje nastavlja rad na tom slučaju", rekao je Pena.

On je rekao da je ova akcija hapšenja bila finale dugotrajne i mukotrpne aktivnosti policija Srbije i RS, kao i policijskih agencija u BiH, a posebno je istakao Kanton Sarajevo i Sipu, čiji je pripadnik jedan od uhapšenih.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE