• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krajišnik: Veliki istorijski korak

Autor SRNA

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik rekao je da je osnivanjem parlamenta Republike Srpske napravljen veliki istorijski korak kada su postavljeni temelji Republike Srpske.

 Krajišnik: Veliki istorijski korak Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

"Republika Srpska i njena skupština stvorene su voljom srpskog naroda, ali to ne znači da bi neko trebalo da bude u podređenom položaju", napomenuo je Krajišnik u obraćanju na svečanom prijemu povodom obilježavanja 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Krajišnik je izrazio zahvalnost borcima Republike Srpske koji su stvorili Republiku Srpsku, te nasljednicima prvog saziva Narodne skupštine koji su dostojanstveno sačuvali dignitet Narodne skupštine Republike Srpske.

"Narodna skupština Republike Srpske ostala je takva i hvala onima koji su nas naslijedili. Zahvaljujem i današnjem establišmentu Republike Srpske, koji je sačuvao Republiku da ona pripada svim građanima Srpske, nezavisno kojoj naciji, vjeri i konfesiji pripadaju", istakao je Krajišnik.

Krajišnik je istakao da je riječ ravnopravnost najveća vrijednost koju su izdejstvovali i za koju se u Srpskoj borilo.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović na svečanom prijemu održao je pozdravni govor, nakon čega je istaknutim pojedincima i institucijama uručio Povelje.

U holu zgrade republičkog parlamenta u Banjaluci otvorena je izložba "25 godina Narodne skupštine Republike Srpske" i organizovan koktel.

Povodom jubileja Narodne skupštine, u koncertnoj sali Banskog dvora večeras u 19.00 časova biće održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije, kao poklon predsjednika Republike.

Na svečanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske prikazan je i dokumentarni film "25 godina Narodne skupštine Republike Srpske", povodom 25 godina rada ove institucije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE