• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić na sastanku s Ganićem

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić danas bi trebalo da se u Londonu sastane sa članom ratnog Predsjedništva BiH Ejupom Ganićem.

 Silajdžić na sastanku s Ganićem Izvor: MONDO

Ovo je potvrdio Silajdžićev savjetnik za ustavna i pravna pitanja Damir Arnaut.

"Silajdžić će se definitivno susresti i sa Ganićem. Nadamo se da će u 10 časova Sud odobriti Ganićevoprivremeno puštanje na slobodu. Ako se to ne dogodi, Silajdžić je dogovorio posjetu Ganiću u britanskom pritvoru za 18.15 časova", rekao je Arnaut.

Planirano je da se Silajdžić, koji je u srijedu uveče stigao u London, danas sastane sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Milibandom i sa bivšim visokim predstavnikom u BiH Pedijem Ešdaunom, javili su federalni mediji.

Arnaut je ponovio da je Ganić primarni razlog posjete Silajdžića Londonu te da to nikada nisu skrivali, ali da će Silajdžić prilikom susreta sa Milibandom razgovarati i o aktuelnoj situaciji u BiH.

Savjetnik za medije srpskog člana Predsjedništva BiH Đorđe Latinović izjavio je Srni da Silajdžić u Londonu ne može iznositi stavove BiH, jer o tom putu nije zvanično obavijestio druga dva člana Predsjedništva BiH.

"Ako bilo koji član Predsjedništva BiH putuje u ime ove institucije, to se može samo na osnovu zvaničnih odluka Predsjedništva BiH. U protivnom, ne mogu iznositi zvanične stavove BiH", pojasnio je Latinović, dodajući da o Silajdžićevom putu u London nije bilo riječi ni na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen rekao je Srni da političke institucije ne bi trebalo da se miješaju u postupke koji se tiču ratnih zločina.

"Kada je riječ o ratnim zločinima i odgovornosti za najteža krivična dela, mislim da ne treba da se ulazi u politizaciju i da političke institucije niti jedne zemlje ne treba da se mešaju u sam postupak jer taj postupak je pre svega u nadležnosti pravosudnih organa. Mislim da je najbolje za sve zemlje i za dobre odnose među zemljama da to ostane u tom okviru", rekao je Homen.

On je istakao da Srbija raspolaže čvrstim dokazima o učešću Ganića u napadu na kolonu JNA u Sarajevu 1992. godine.

Ganić je 1. marta uhapšen u Londonu na zahtjev Srbije koja ga je optužila za zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine kada su ubijena 42 nenaoružana vojnika u povlačenju iz BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE