• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pomen u Garavicama otkazan zbog migranata"

Autor SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je da je komemorativni skup u Garavicama kod Bihaća, povodom 78 godina od ustaškog zločina nad Srbima u Drugom svjetskom ratu, otkazan zbog migranata.

 "Pomen u Garavicama otkazan zbog migranata" Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

On je naveo da je razlog otkazivanja ovog, ali i svih drugih javnih skupova na području Unsko-sanskog kantona, sprečavanje eventualnih incidenata, podsjetivši da u ovom kantonu trenutno boravi oko 7.000 migranata.

"Sve dok se pitanje velikog priliva migranata ne uspije riješiti u saradnji sa institucijama BiH, radi očuvanja bezbjednosti, na području Unsko-sanskog kantona, sve manifestacije javnog karaktera biće otkazane, među njima i komemorativni skup u Garavicama, koji je najavljen za 14. septembar", rekao je Kljajić za RTRS.

On je naveo da je Uprava policije Unsko-sanskog kantona napravila bezbjednosnu procjenu svih javnih skupova zbog narušene situacije sa migrantima na području Kantona.

"Sve manifestacije će biti zabranjene dok pitanje migracija ne stavimo pod kontrolu, jer imamo više od 3.500 migranata koji se slobodno šetaju u Unsko-sanskom kantonu i nemamo prihvatni smještaj za njih, tako da moramo voditi računa o bezbjednosti svih građana i ne smijemo dozvoliti nikakve incidente", rekao je Kljajić.

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH osudio je zabranu obilježavanja 78 godina od ustaškog zločina u Garavicama kod Bihaća, počinjenog nad više od 12.000 Srba u Drugom svjetskom ratu.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je ranije Srni da zabrana komemorativnog skupa u Garavicama, trećem po veličini stratištu srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, predstavlja ponavljanje zločina.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE