• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Pavić: Koalicija nije upitna

Autor SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da nije sporna koaliciona saradnja ove političke partije i DNS-a u Republici Srpskoj, na nivou BiH, iako postoje određeni problemi na nižim nivoima.

Dodik je novinarima nakon sastanka sa liderom DNS-a Markom Pavićem rekao da je cilj o svemu postići dogovor koji će biti održiv.

"Imali smo danas kvalitetan i otvoren razgovor", ocijenio je Dodik.

Možda će vas zanimati

On je naglasio da su SNSD, DNS i SP bili u centru političkih snaga koje su u posljednjih 20 godina sprovodile sve politike jačanja Republike Srpske.

"Naša koaliciona saradnja nije upitna, ali treba raščistiti neke izazove koji su se nametnuli od lokalnog nivoa do nekih odnosa u vezi sa ukupnom koalicionom saradnjom. Imajući u vidu činjenicu da postoje određeni problemi na nižim nivoima, a odnose se na određena imenovanja, dogovorili smo da sve bude zaustavljeno i Vlada Srpske više ništa neće raditi dok se ne dogovorimo. U globanom dogovoru gdje 17 funkcija pripada DNS-u je već riješeno", naveo je Dodik.

On kaže da će predstavnici partija nastaviti sa razgovorima, s ciljem postizanja održivog dogovora.

"Konstatovali smo da nema produbljivanja problema među nama i usmjereni smo da saradnju nastavimo. Reagovaćemo na sve što može da ugrozi saradnju. Saradnja nije upitna ni na lokalnom nivou, ali ćemo morati da uložimo više truda da okupimo lokalne organizacije kako bi došli do zajedničkih politika. Spremni smo za saradnju i na lokalnom nivou i da pravimo program za lokalne izbore", kaže Dodik.

On je naveo da mora razočarati sve koji su očekivali da će na nekin način biti urušena pozicija Republike Srpske.

"Postoje problemi koje rješavamo i zahvalan sam Paviću na racionalnom pristupu problemu. Uvjeren sam da od danas naši razgovri idu u pravcu rješavanja problema", istakao je Dodik.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da su SNSD i DNS na današnjem sastanku u Banjaluci zauzeli stav da treba jačati i produbljivati odnose dvije stranke.

"Obje stranke su izrazile odlučnost da se i dalje radi i na jačanju svih elemenata koji jačaju Srpsku i njen položaj u BiH", kaže Pavić.

On je istakao da je sastanak rukovodstava DNS-a i SNSD-a protekao u duhu tolerancije i razumijevanja, te da je razgovor bio konstruktivan s ciljem da se demistifikuju i razriješe mnogi uslovno rečeno problemi koji su opterećivali odnos dvije stranke.

Pavić je rekao da je veliko pitanje da li su ti problemi imali takav značaj da treba da opterete odnose.

"Mnoge stvari smo jedni drugima rekli i uputili prijedloge kako da unaprijedimo život u Republici Srpskoj, parlamentarni rad u Srpskoj i rad na nivou BiH. Zaključili smo da sve bude sistematizovano i da iduće sedmice održimo sastanak u istom sastavu, te da pred javnost izađemo sa zaključcima", rekao je Pavić na konferenciji za novinare poslije sastanka.

Prema njegovim riječima, iz razgovora je proizašlo veoma mnogo zaključaka zbog čega su odlučili da sve što su dogovarali i iznijeli kao probleme bude sistematizovano.

"Danas bi bilo preuranjeno izlaziti sa tim zaključicima. Mnogo tema smo pokrenuli i nije bilo moguće da u ovako kratkom roku sve sistematizujemo i predstavimo vama", naglasio je Pavić.

Sastanku, koji je je održan u prostorijama Glavnog odbora DNS-a, u ime SNSD-a prisustvovali su predsjednik stranke Milorad Dodik, potpredsjednici Radovan Višković, Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović i Igor Radojičić, te generalni sekretar stranke Luka Petrović.

U delegaciji DNS-a bili su predsjednik stranke Marko Pavić, potpredsjednici Darko Banjac, Ognjen Tadić i Nenad Nešić, te generalni sekretar Dragutin Rodić. 

Povezane vijesti

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE