• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnatkova savjetnica diplomirala u Travniku

Autor mondo.ba

Portparol Partije demokratskog progresa Anja Petrović postala je savjetnik u kabinetu Igora Crnatka ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu. Petrovićeva ima diplomu privatnog fakulteta iz Travnika.

 Anja Petrović PDP Igor Crnadak Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Taj podatak nije bio naveden u biografiji Anje Petrović na sajtu stranke. U biografiji na sajtu PDP-a navedeno da je Petrovićeva diplomirana pravnica, ali ne i gdje je diplomirala.

''Faktor'' je objavio da je Petrovićeva diplomirala pravo u Travniku. Ona je objasnila da je studirala pravo na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, ali da je zbog problema sa jednim ispitom studije završila i diplomu stekla na "Univerzitetu u Travniku" 2015. godine.

Možda će vas zanimati

"Faktor'' navodi da je Petrovićeva radila kao novinar, a od iskustva sa visokom školskom spremom ima rad na mjestu portparola PDP i projekt menadžera njihove političke akademije. Od političkog iskustva Petrovićeva je bila odbornik u Skupštini opštine Istočna Ilidža.

Petrović je od 1. oktobra angažovana u Kabinetu ministra inostranih poslova BiH kao savjetnica potvrđeno je ranije iz ovog ministarstva ''Glasu Srpske''.

Mjesec dana prije toga njene kolege iz stranke, poslanici Draško Stanivuković i Jelena Trivić, predali su u Narodnu skupštinu peticiju kojom traže javno objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru RS.

Peticijom je zatražena izmjena i dopuna Zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru, a poslanici PDP su tražili da se za svakog zaposlenog u javnom sektoru pored stručne spreme dodaju i podaci iz diplome.

"Ovo nije političko, već opšte društveno pitanje, koje narušava prosperitet RS jer se o kupovini diploma naveliko govori, a niko to ne pokušava da riješi. Želimo da izvršimo pritisak na vlast da objavi registar zaposlenih u javnom sektoru, što je njihovo ranije obećanje," rekla Trivićeva prilikom predaje pomenute peticije i dodala je i da je ovaj problem uzrok odlazaka mladih iz RS.

"Glas" navodi da Crnatka savjetuju Saša Čekrlija, Jovana Stanojević-Vidaković, Marija Milić, Vladimir Lučić i sada Anja Petrović. Šef njegovog kabineta je Sava Škrba.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE