• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: Nisam znao da li ima nešto u rukama; Stanivuković: On je krvnik

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kazao je večeras, nakon incidenta sa Draškom Stanivukovićem, a kojeg je i fizički udario, da nije znao da li je imao nešto u rukama, ali i da se izvinjava svjedocima ovog incidenta.

 Lukač: Nisam znao da li ima nešto u rukama; Stanivuković: On je krvnik Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

"U vrijeme kada sam pričao, nije dozvoljeno da se šeta i ometa. Došao je do moje pozicije, unio mi se u facu. Nisam znao da li je imao nešto u rukama. Sve ostalo ste vidjeli. Žao mi je što se to dešava u NSRS i izvinjavam se svim narodnim poslanicima koji su bili prisutni i javnosti koji su to gledali. Ovo nisu stvari koje su primjerene za NSRS ali ne može se tolerisati da se neko fizički sprječava da govori", dodao je Lukač.

Govorio je i o tome da je Draško Stanivuković "više puta večeras hodao po NSRS, urlao, a od Kluba PDP je napravio navijačku grupu".

Možda će vas zanimati

"Hodanje, prilaženje govornici nije dopušteno. Bio je i promoter NATO saveza i nosao zastavice, došao je do predsjednika Vlade RS i bacio mu je u lice, a došao je i do mog mjesta", dodao je Lukač.

Iz Kluba poslanika PDP-a su tražili od premijera RS Radovana Viškovića da odmah smijeni Lukača i da se prekine sjednica ali da to nije učinjeno.

Nakon toga su odlučili da napuste zasjedanje.

"I dalje ćemo insistirati na smjeni i punoj odgovornosti ministra Lukača za ovo što je večeras učinio. Ovo je nedopustivo. Ovo ne vodi ničemu dobrom", kazao je šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo.

Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Istovremeno je rukovodstvo skupštine RS saopštilo da je Stanivuković kažnjen zbog više izrečenih opomena.

"On je mene udario šakom. Čovjek koji vodi policiju, prijeti. Udario me fizički. Krivično ću ga goniti. Pozivam sve građane da ovom krvniku stanu u kraj. Donja usna mi se raskrvarila. Pozvao me da mu priđem, a ja sam pokazao da ga se ne bojim. Narodne poslanike udara ministar policije. On mora da vidi krv i to je njegovo prirodno stanište. Jelena Trivić je prišla i vidio sam da joj zavrće ruku", rekao je Stanivuković.

On je pozvao sve na proteste koje planira organizovati u četvrtak.

Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Poručio je da će već sutra podnijeti zahjtev za skup u parku mladen Stjanović i da neće odustati dok Lukač ne podnese ostavku.

"Rekao je da nije znao šta je u mojim rukama i da je to morao uraditi preventivno. Ima snimak na kojem se sve vidi", istakao je Stanivuković.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Kako te nije sramota da lazes narod, sve se na snimku jasno vidi, ti si sam izazvao Draska da dodje do tebe, nisi ocekivao da mali ima petlju, svi na ulice dok se ovaj krvnik nerazrjesi funkcije

Sc

Trazis Stanivukovicu,ko sa svijecom.

Tuga

E moj Lukaču sram te bilo,naprijed Drasko!

Xy

Jel'ovo znaci da nas mogu i tuci?

BL

Dobro je to...sad ovi poltroni se fokusiraju na " nivo BiH-a", a opzicija kobajage istjeruje pravdu i dobija uticaj u RS...samo da ne tuku..

MONDO REPORTAŽE