• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv Lukača

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković podnio je danas Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog, kako je naveo, ugrožavanja sigurnosti i tjelesne povrede.

U pitanju je prijava za dešavanja na sjednici Narodne skupštine RS kada je Lukač udario Stanivukovića tokom zasjedanja.

"U pitanju su dva krivična djela gdje ovdje predlažem gonjenje kao oštećeno lice u ovom predmetu", kazao je Stanivuković dodajući da je u prilogu prijave predao i video dokumentaciju koju je javnost imala priliku da vidi, kao i ljekarske nalaze.

Možda će vas zanimati

Stanivuković je istakao da se raduje da Tužilaštvo što prije pokrene istragu.

Govoreći o večerašnjem okupljanju u 18 časova u parku Mladen Stojanović Stanivuković je rekao da SNSD istovremeno na istoj lokaciji organizuje skup.

"Jasno je ko ovdje pravi šou i radi stvari koje ne treba da radi", kazao je Stanivuković i pozvao građane na mirnu i dostojanstveno borbu.

On je dodao da će na večerašnji skup doći svi poslanici i lideri opozicionih stranaka u NS RS, ali da ne zna da je ikada na istoj lokaciji odobreno dva skupa.

"Naša poruka je stop lažnim dokumentima, falsifikatima, nasilju ili dosta više njihovoj sili i torturi", kazao je Stanivuković i dodao da će večeras građanima pokazati razlike između Programa reformi BiH dostavljeno u Brisel i poslanicima u NS RS.

Policijska uprava Banjaluka odobrila je održavanje za danas prijavljena dva skupa u Parku "Mladen Stojanović" koje će obezbjeđivati u skladu sa svojim ovlaštenjima. 

Jedan zahtjeva za održavanje javnog skupa uputili su poslanici u NS RS Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, a drugi Udruženje "Čast otadžbine" Beograd.

Iz policije pozivaju građane da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu sa propisima RS, te da se uzdrže od narušavanja javnog reda i mira i drugih oblika nedoličnog ponašanja.

"Brojni svjedoci mogu potvrditi nedolično ponašanje Stanivukovića"

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da brojni svjedoci mogu potvrditi nedolično ponašanje narodnog poslanika Draška Stanivukovića na posljednjem skupštinskom zasjedanju.

Lukač je, na pitanje novinara kako komentariše to što je Stanivuković podio protiv njega krivičnu prijavu, naveo da će na sudu imati priliku da kažu šta se desilo.

"Neko ko je pokušavao cijeli dan da isprovocira takve situacije i sukobe, na kraju je to i uspio svojim nedoličnim ponašanjem. Ima dosta svjedoka koji mogu sve to da potvrde", rekao je Lukač novinarima u Zalužanima kod Banjaluke.

On je dodao da su svi imali priliku da vide da Stanivuković nema nikakve povrede.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Jadno je sto takvi ljudi kao Drasko sjede u narodnoj skupstini

MONDO REPORTAŽE