• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mićo Mićić isključen iz SDS-a, raspušten odbor u Bijeljini

Autor mondo.ba/SRNA

Predsjedništvo SDS isključilo je Mića Mićića iz SDS i raspustilo je Gradski odbor te stranke u Bijeljini.

 Mićo Mićić isključen iz SDS-a, raspušten odbor u Bijeljini Izvor: SRNA/Zorica Simeunović

Ovo je nakon sjednice Predsjedništva SDS sopštio predsjednik te stranke Mirko Šarović.

"Jednoglasno smo donijeli odluku da isključimo Miću Mićića i da se raspusti odbor SDS u Bijeljini automatski s obzirom na isključenje", kazao je Šarović nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.

Šarović je, nakon tročasovne sjednice novinarima u Istočnom Sarajevu, rekao da Mićić neće biti kandidat SDS-a na predstojećim lokalnim izborima.

"Sporazum sa SNSD-om koji je Predsjedništvo SDS odbilo kao neprihvatljiv za stranku ne može preispitivati bilo koji niži organ i to pitanje je završeno i arhivirano. Taj sporazum ne postoji i neće na bilo koji način biti oživljen i predstavljen kao osnova za neko koaliranje između SDS i SNSD na predstojećim izborima", poručio je Šarović.

On kaže da je Mićić isključen jer nije poštovao odluku sa ranije sjednice stranačkog Predsjedništva da sporazum sa SNSD-om nije prihvatljiv za SDS, već je "postupao je suprotno Statutu SDS".

"Jasan stav je bio sa sjednice od 14. februara kojim smo tražili od svih lidera gradskih i opštinskih organizacija da ne potpisuju bilo kakvi koalicioni sporazumi dok rukovodstvo SDS-a ne obavi konsultacije i preuzme odgovornost za koalicione sporazume. Mimo znanja SDS-a, Mićić je dostavio sporazum Izvršnom komitetu SNSD-a koji je o njemu raspravljao", rekao je Šarović i dodao da su zbog toga na današnjoj sjednici donesene odluke o isključenju Mićića i raspuštanju bijeljinskog Gradskog odbora.

Šarović je poručio da bilo ko, ukoliko smatra da su mu narušena prava i da današnju odluku treba preispitati, može da se žali Glavnom odboru SDS-a.

On je konstatovao da je cijeli ovaj negativni proces nanio štetu SDS-u i da bi dalje odugovlačenje narušavalo autoritet i kredibilitet organa SDS-a.

"Moramo zaustaviti ovaj negativan trend i krenuti sa snagama koji su iskreni SDS i prihvataju odluke organa i tijela ove stranke", rekao je Šarović.

On tvrdi da će biti učinjeno sve da se konsoliduje SDS u Bijeljini.

"SDS će imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine i to je proces koji će da slijedi u martu, aprilu i maju", rekao je Šarović i dodao da nijedna kandidatura nije ovjerena, pa ni Mićićeva iako ga je podržao Gradski odbor SDS-a.

Šarović je napomenuo da je odluka o Mićićevom isključenju konačna, a da su za saniranje stanja u SDS u Bijeljaini imenovani koordinatori Rado Savić i Vukota Govedarica.

On kaže da će uz SDS iz Bijeljine ostati iskreni članovi ove stranke i da SDS treba da se bori da ga svrgne sa vlasti SNSD, a ne da se u njemu utopi.

"To je opaki napad na SDS od SNSD-a u kome je naša organizacija i njen predsjednik trebalo da posluže da se uništi SDS. Projekti o kojima se govori samo su paravan za opaku politiku koja je kreirana od SNSD-a kako bi se urušila naša organizacija i kako bi se zagospodarilo SDS-om", smatra Šarović.

On tvrdi da je SDS dovoljno jak da se suprotstavi SNSD-u.

Sjednici Predsjedništva prisustvovalo je sedam od deset članova Predsjedništva SDS-a, a među onim koji danas nisu došli bio je i Mićić.

Predsjedništvo SDS-a odbacilo je 3. marta sporazum koji je prvi čovjek bijeljinskog SDS-a ranije potpisao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, a prema kojem će Mićić na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine široke koalicije koju podržava i SNSD.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Šarović će na kraju morati sebe da isključi.

Vaske

Ko je sledeći

Dok Holidey

@Vaske jos je Cicko ostao i stranka moze da se podigne i vrati na pobjednicko postolje jer ova vladajuća koalicija nas vodi u nestanak. Samo je SDS drzavotvorna stranka i pod njom cemo se oporaviti od visegodisnjeg urusavanja i epske pljacke crvene sekte.

MONDO REPORTAŽE