• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva donijela pet uredbi sa zakonskom snagom

Autor SRNA

Predsjednik RS Željka Cvijanović donijela je, na prijedlog Vlade i nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine RS, pet uredbi sa zakonskom snagom, saopšteno je iz Biroa predsjednika za odnose sa javnošću.

 Cvijanovićeva donijela pet uredbi sa zakonskom snagom Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Cvijanovićeva je donijela Uredbu sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti izazvane virusom korona.

Donesene su i uredbe sa zakonskom snagom o oslobađanju plaćanja naknada za priređivanje igara na sreću, o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, te o izmjeni i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Možda će vas zanimati

Cvijanovićeva je donijela i Uredbu sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u upravnim postupcima i drugim postupcima određenim posebnim materijanim propisima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Donošenju navedenih uredbi prethodio je sastanak u Palati Republike na kojem su obrazloženje dali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar finansija Zora Vidović, ministar za prostorno uređenje, građavinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović i predsjednik Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE