• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Do 20. maja trebalo bi da bude ukinuto vanredno stanje u Srpskoj

Autor MONDO/B.S.

Milorad Dodik najavio je danas, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, da će sljedeće sedmice Vlada RS od NSRS, tražiti ukidanje vanrednog stanja.

 Dodik vanredno stanje pomoć medijima Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

"Vjerujemo da se to najkasnije može desiti do 20. maja, bilo bi najbolje da do tada bude ukinuto vanredno stanje. Vlada RS će do tada sačiniti izvještaj i dostaviti Narodnoj skupštini Srpske (NSRS), koja bi do tada trebalo da održi sjednicu," rekao je Dodik.

Najavio je da u narednih deset dana treba razmatrati i ukidanje karantina na granici, ali da konačna odluka zavisi i od odluka zemalja u regiji.

Pročitajte i ovo

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da će radnicima u preduzećima koji su počeli raditi u maju, a ranije im je bio zabranjen rad, biti isplaćeni doprinosi. Najavio je i pomoć medijima u RS, te rebelans budžeta Srpskoj.

Govoreći o borbi protiv epidemije u RS, Dodik je rekao da zdravstveni sistem ima dovoljno zaštitne opreme i drugog, te da je primarno pitanje u Univerzitetsko kliničkom centru (UKC) bilo sprečavanje ulaska virusa u centralni medicinski blok.

"Ova epidemija je izazvala niz problema, prije svega u ekonomiji. Danas smo razgovarali o rebalansu budžeta i budžet će biti niži za 200 miliona KM. Na toliko procjenjujemo štete, ali i u okviru toga planiramo podržati privredu i lokalne zajednice," kazao je Dodik.

Podsjetio je na isplate iz budžeta RS za radnike u onim preduzećima kojima je bio zabranjen rad odlukama štabova za vanredne situacije.

"Onima koji su počeli da rade u maju, a prethodno nisu radili, Vlada RS će preuzeti isplatu doprinosa za maj. Poslodavac će islatiti plate, a mi (Vlada Republike Srpske) ćemo da platimo doprinose."

Potvrdio je da će SNSD podržati novčanu pomoć i medijima u RS.

"Da se da podrška medijima i njihovim kućama uz obavezu da pokažu da su podržali radnike u ovom periodu," kazao je Doodik

Objasnio je da će u narednih sedam dana izaći sa detaljnim ekonomskim planom za RS.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE