• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Promijeniti poslovnik o radu ili skupštinsko rukovodstvo

Izvor MONDO/Srna

"Vidjeli smo kako se ponašaju danas u Narodnoj skupštini. Nažalost, takvo ponašanje je gubitak digniteta Narodne skupštine i zato Poslovnik o radu mora biti promijenjen ili da bude mijenjano skupštinsko rukovodstvo..."

 Dodik: Promijeniti poslovnik o radu ili skupštinsko rukovodstvo Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da Narodna skupština Republike Srpske treba usvojiti zaključak u kome se navodi da nije bilo greške u vanrednom stanju.

"Narodna skupština treba da usvoji i zaključak u kome se kaže da je aktivnost koju je preduzela Republika Srpska u borbi protiv virsa korona bila na visokom nivou zaštite stanovništa Srpske, njenih materijalnih i drugih interesa, te da je pokazala sposobnost da možemo sami obezbijediti sve što je potrebno", rekao je Dodik na posebnoj sjednici u okviru rasprave o prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

On je istakao da je sav potrebni materijal kupljen sredstvima Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

"Najmanji problem je bio kupiti materijal jer je organizovati prevoz bilo teško. Na globalnom nivu bila je strahovita trka za materijal, ali smo uspjeli da sve nabavimo", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, medicinski radnici u Srpskoj su iskazali nadljudski napor.

"Ovo uopšte nije prošlo, nego je stvorena pauza. Nažalost, nikave pomoći nismo imali i nemamo od BiH. Uprkos svemu, Srpska je pokazala da se može nositi sa izazovima i upravljati krizom, a donosili smo odluke u interesu naroda", kaže Dodik.

On je naglasio da je u zaključcima potrebno rećin da su mjere bile korisne za narod i pozdraviti napore koje je Vlada učinila.

"Treba reći da su ovo bile bezgrešne mjere koje su donesene u skladu sa Ustavom i zakonima i da mogu da budu primjer za buduće vrijeme", naveo je Dodik.

On je podsjetio da je vanredno stanje uvedeno kada je virus korona raširio zapadnom Evropom i počeo da se pojavljuje i u Srpskoj.

"Bilo je neophodno reagovati i sa stručnjacima smo razmatrali šta je potrebno uraditi na dobrobit Srpske. Zatvorili smo škole, vrtiće, kafiće i donijeli odluke koje su se pokazale dobrim. Ništa nije bilo skriveno od javnosti i saopštavne su činjenice koje su bile važne", rekao je Dodik i zahvalio građanima u Srpskoj što su bili disciplinovani.

On je ocijenio da opozicija hoće fabrikovanjem priče da skrene pažnju i kaže da ništa nije dobro urađeno.

"Vidjeli smo kako se ponašaju danas u Narodnoj skupštini. Nažalost, takvo ponašanje je gubitak digniteta Narodne skupštine i zato Poslovnik o radu mora biti promijenjen ili da bude mijenjano skupštinsko rukovodstvo. Ova vlast ne smije da gubi konce sada, kao šti nije ni u epicentru krize", rekao je Dodik.

Ona je ponovio da su SDS i PDP i njihovi lideri Mirko Šarović i Branislav Borenović danas u Sarajevu najsramnije izdali Republiku Srpsku jer su u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasali za Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima.

"Galama opozicije nije ništa, smiješna je. Nemojte dozvoliti da ovi pokvare situaciju u kojoj je sve urađeno kako valja. Vi ste nemoći i nemate veze sa javnim i nacionalnim interesima. Ništa niste ostavili iza sebe za razliku od nas i remetilački ste faktor. Republika Srpska će za pet godina imati mrežu auto-puteva na šta sam ponosan i što je strateški narodni cilj!", naglasio je Dodik.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lavčina

Svaka ti je na mjestu. Podrška samo zbog energije koju ulažeš, jer u ono najgore doba Korone skoro da i nije bilo drugih lidera partija u BiH koji su uopšte promaljali nos iz kuća, a ti iako nisi u mlađahnim godinama išao si svugdje i borio se kao da ni nema korone.

MONDO REPORTAŽE