• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Probosanske'' stranke imaće zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice

Autor Fena

Na sastanku tzv. "probosanskih" političkih partija i članova inicijative "Moja adresa Srebrenica" danas je u tom gradu postignut dogovor o zajedničkom političkom djelovanju na Lokalnim izborima 2020.

 Srebrenica stranke probosanskog bloka Alija Tabaković Izvor: mondo.rs

Dogovoreno je da Stranka demokratske akcije (SDA) predloži kandidata za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima.

Obzirom da je Opštinski odbor SDA ranije donio odluku da za kandidata predlaži Aliju Tabakovića, aktualnog predsjednika kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, svi okupljeni oko inicijative "Moja adresa Srebrenica" (SDA, SBiH, SBB, PDA, DF i nezavisni odbornici) podržali su taj prijedlog.

Pročitajte i ovo

Kandidati za načelnika opštine Srebrenica koji su se do sada pojavljivali u javnosti - Ćamil Duraković, Hamdija Fejzić, Sadik Ahmetović, Begija Smajić, Munir Habibović i Nedib Smajić, na današnjem sastanku povukli su svoje kandidature, te dali punu podršku tom prijedlogu.

Očekuje se da taj dogovor podrži i OO SDP-a Srebrenica.

Potpisnici sporazuma su se usaglasili i dogovorili nastup dvije odborničke liste - zajednička lista SDA, SBiH, SBB, PDA i nezavisni odbornici i DF samostalno.

Navedni sporazum će važiti u predizbornom i postizbornom djelovanju za Lokalne izbore 2020.

Takođe je dogovoreno da nosilac zajedničke liste SDA, SBiH, SBB, PDA partija i koalicije bude Hamdija Fejzić, saopšteno je iz Inicijative "Moja adresa Srebrenica".

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

hm

Ni ovaj naš nije bio nešto naročito aktivan, čak su ga pominjali u nekim aferama oko kupovine proizvodne hale, ali opet za razliku od njihovih barem u ove četiri godine nije bilo one odvratne propagande i mitomanije iz same opštinske uprave.

MONDO REPORTAŽE