• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''SNSD nije podržao rezoluciju zbog odnosa HDZ''

Autor MONDO/B.S.

Predsjednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović obratili su se danas u uvodnim obraćanjima poslanicima skupštine Srpske.

 NSRS sjednica o rezoluciji Šarović Borenović Izvor: NSRS

Naveo je da je rezolucija, kao ona što je nedavno usvojena u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, u posljednjih 30 godina bilo više od 100, te da je njena suština osuda ustaškog pokreta, održavanje mise za Blajburg, te predaja jasenovačke građe.

"Suština zakazivanja sjednice NSRS je da se opravda priča oko jasenovačke građe i da nam se proda to kao nešto što je dobro," rekao je Šarović.

Možda će vas zanimati

Borenović smatra da je važno što se Rezolucijom osuđuje uplitanje Hrvatskog sabora u vezi događaja i mise za Blajburg.

Kritikovao je ulogu Milorada Dodika, kada je u pitanju jasenovačka građa, uz ocjenu da ju je on, kao tadašnji predsjednik Vlade RS i  predsjednik SNSD-a, predao i da je na kraju završila u Hrvatskoj, što je Dodik prethodno kategorično odbacio.

On je mišljenja da većina iz vladajuće većine podržava ovu rezoluciju, ali zbog, kako kaže, odnosa s HDZ-om nisu je mogli podržati.

Borenović je naveo da se u BiH prvi put na zajedničkom nivou smoglo snage da se kaže da se žrtve ustaškog režima moraju poštovati, da se osuđuje predaja jasenovačke građe i održavanje "blajburške mise".

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jalovo

Jalova prica. Ne mozete se tako oprati za podrsku rezoluciji Becirovica jednog osvjedocenog srbomrzca i radite reviziju istorije. Njihov cilj je bio reci da su i Cetnici fasisti i da su antifasisti Bosnjaci i drugi koji su bili okosnica fasistickog pokreta. Za koje interese PDP i SDS suruju s njima i donose takve odluke? Sta im obecavaju? Bakir ih sve vrijeme drzi iznad vode i daje im neke fotelje po Sarajevu poput CIKovih sad inace da je do narodne volje na izborima raspali bi se jer ne bi dobili ni jednu fotelju da predstavljaju taj narod

MONDO REPORTAŽE