• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adam Šukalo: SNS je moj politički izbor i put

Autor mondo.ba

Novi poslanik u Skupštini Srbije Adam Šukalo rekao je da je velika čast i odgovornost dobiti priliku da radite za predsjednika Republike Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića,

 Adam Šukalo poslanik u SNS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Adam Šukalo, lider i bivši poslanik Napredne Srpske u parlamentu Republike Srpske, na parlamentarnim izborima u Srbiji izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije kao kandidat SNS-a. 

Šukalo je za ''Glas Srpske '' rekao da Vučića poznaje, da s njim sarađuje i od njega kojeg uči još od 2008. godine.

Pročitajte i ovo

"Činjenica da sam prvi Srbin koji je izabran za poslanika u oba srpska parlamenta dodatno obavezuje da pokrenem inicijative na dobrobit svih građana Srbije, Republike Srpske, ali i cijele regije, posebno u državama u kojima Srbi imaju ozbiljne statusne i životne probleme. Poslije niza problema u vezi s identitetom naprednjaka u Republici Srpskoj, uspio sam se s grupom entuzijasta izboriti da Napredna Srpska 2014. godine stekne parlamentarni status u RS. Nakon povlačenja iz politike u RS krajem 2018. godine, politički život sam nastavio, a gdje drugo nego u SNS-u", kazao je Šukalo u intervjuu.

Šukalo je na opštim izborima 2014. godine ušao u NSRS na zajedničkoj listi DNS-a i Napredne Srpske, ali je vrlo brzo prešao u redove opozicije i oštro kritikovali vlast u Srpskoj. Na pitanje, kakva je sada njegova pozicija, s obzirom da lideri SNS-a i SNSD-a Aleksandar Vučić i Milorad Dodik odlično sarađuju, Šukalo odgovara da je njegov politički angažman u Srpskoj bio opozicioni, a da je sada SNS njegov "politički izbor i put"

"Aleksandar Vučić je dugoročno na najbolji mogući način definisao odnose Srba u regionu. Taj stav, koji je sto odsto ispravan, glasi: nema svađa, trvenja i sukoba već svi zajedno radimo i usaglašavamo stavove na dobrobit našeg naroda. Rukovodstva Srbije i Srpske moraju imati najbolju moguću saradnju, bez miješanja u unutrašnja politička pitanja i u izbore. Tu praksu je prvi uveo Vučić, koji je prekinuo dotadašnju lošu praksu i posjete predizbornim mitinzima u Srpskoj i Srbiji," smatra Šukalo.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žena

Ono kad ti je obraz đon, a politika profesija... Joj, Adame, s***du...

MONDO REPORTAŽE