• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz SNSD podvukli: I mi smo žrtve malverzacija oko glasanja putem pošte

Autor Brankica Spasenić

SNSD ne stoji iza malverzacija u vezi sa registracijom glasača putem pošte, nego je žrtva takvih pojava, poručio je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

 Iz SNSD podvukli mi smo žrtve malverzacija oko glasanja putem pošte Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Govoreći o malverzacijama u procesu glasanja u odsustvu, Kovačević je naveo da je evidentno da “nelegitimno izabrana ekipa u CIK BiH postupa nezakonito i politički."

"Očigledno da su iz SDS-a i PDP-a njihovi direktni poslušnici, kako bi oko izbornog procesa napravili haos. Konstantno imamo manipulacije, ne bi li se što je duže moguće odgodio izborni proces i očekivani debakl PDP-a i SDS-a koji su zajedno sa SDA i DF instalirali svoje poslušnike u CIK BiH," istakao je Kovačević.

Ocijenio je da se sve radi sa ciljem da svima "ogadi sve što ima veze sa izborima u BiH."

Naveo je i da među članovima SNSD-a ima veliki broj onih koji su izmanipulisani za glasanje putem pošte, te nemaju nikakve veze sa adresama na kojima se pojavljuju njihovi podaci

O kazni Ujedinjenoj Srpskoj

Kovačević je komentarisao danas i zabranu izlaska na izbore Ujedinjenoj Srpskoj, te ocijenio da je odluka Centralne izborne komisije BiH (CIK ) politička, a ne pravna. Istakao je da je prema njegovom ličnom mišljenju, sporni spot "neukusan." "U pitanju je planirani napad na stranke u RS. Moje lično mišljenje je da je u pitanju neukusan spot, ali smo jedinstveni da je u pitanju preradikalna kazna. U narednom periodu će biti sastanaka koalicionih stranaka iz Republike Srpske i njihov odgovor će biti jedinstven jer se radi o političkom, a ne pravnom napadu na stranke u RS, koje su dio vladajuće većine" istakao je Kovačević.

 Takvi slučajevi su, naveo je Kovačević, zabilježeni u Brčkom, Bijeljini, Tesliću i Banjaluci.

"CIK BiH nije u stanju da kontroliše proces registracije glasača putem pošte," dodao je Kovačević.

Rekao jei da građani na brojnim mjestima ostavljaju kopije ličnih karata, koje mogu biti predmet zloupotreba.

"Pozivamo sve građane da provjere da li se eventualno nalaze na tim spiskovima. Ukoliko već jesu, bitno je samo da 15. novembra dođu na glasačko mjesto i samim tim će poništiti lažni glas koji bi došao poštom. Ako CIK BIH nije u stanju da vrati u zakonske okvire proces glasanja putem pošte, onda je bolje da taj proces i nemamo. SNSD tu nema nikakve zle namjere i ne stoji iza bilo kakve manipulacije, nego je žrtva takvih manipulacija," kazao je Kovačević.

"Radojičić, najbolji gradonačelnik"

On je naveo i da je aktuelni gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najbolji gradonačelnik ovog grada u njegovoj istoriji, a da je SNSD, kao što je poznato, u više mandata za redom imao svoje ljude na ovom mjestu.

Upitan o mogućem duelu SNSD-ovog kandidata Radojičića i opozicionog Draška Stanivukovića, Kovačević je poručio da SNSD nikada nije bježao od duela, ali da je pitanje o čemu ova dva kandidata mogu razgovarati.

Nosilac liste SNSD-a za Banjaluku Srđan Amidžić je naveo da brojne peticije opozicionih stranaka, koje su se organizovale u Banjaluci, nikada nisu stigle do Skupštine grada .

"Je li njihov smisao bio da se prikaže lažna briga, ili da se prikupe podaci građana i da se zlouputrijebe?" pitao je.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE