• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Navijam za Trampa

Autor SRNA

Na pitanje o predstojećim izborima u SAD, srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik je rekao da navija da pobijedi aktuelni američki predsjednik Doland Tramp.

 Dodik: Navijam za Trampa Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Navijam da Tramp pobijedi. Ako pobijedi /Džozef/ Bajden, idemo dalje. Mislim da mu /Bajdenu/ treba reći da je posljednjih 20 godina negativan prema Srbima. Nažalost, ako pobijedi, moraćemo da istrpimo i Bajdenov mandat. Istrpićemo i to, nije kraj svijeta," rekao je Dodik za Večernje novosti.

On je istakao da se ne treba stiditi i da se očekuje od političara da kažu da je Bajden bio negativan prema Srbima.

Možda će vas zanimati

Dodik je naveo da prati ono što je u Americi interes Srba koji većinski glasaju za Trampa, te podsjetio da je na prošlim američkim predsjedničkim izborima u Sarajevu bila organizovana javna podrška Hilari Klinton protiv Trampa.

Dodik je Vašingtonski sporazum Beograda i Prištine ocijenio kao dobar aranžman za Srbiju, te dodao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uradio dobar posao za Srbe i Srbiju i treba nastaviti dalje.

Na pitanje hoće li se poljuljati odnosi Srba sa Rusijom nakon učestalih razgovora na relaciji Srbija-SAD, Dodik je rekao da odnos Srba, Srbije i Republike Srpske sa Rusijom ostaje dobar i korektan.

"Rusija je faktor koji je za mir i stabilnost u regionu. Rusija je za Dejtonski sporazum. Približavanje Beograda i Vašingtona i razgovori su dobri i to nema veze sa NATO-om. Pogotovo nema veze sa BiH. NATO nije opcija za Republiku Srpsku i tu se priča završava," naveo je Dodik.

Dodik je rekao da pojedinci izvlače priče da je on ruski čovjek i slično, poručivši da je on čovjek Republike Srpske i Srbije i nikoga više.

Komentarišući "podizanje prašine" oko mogućeg dvojnog državljanstva Srbije i Republike Srpske, Dodik je rekao da je dvojno državljanstvo potrebno, jer se radi o integraciji i međunarodnim standardima, te podsjetio da se u EU to radi na svakom koraku.

Pročitajte i ovo

"Dušebrižnici su počeli odmah da viču kako je dvojno državljanstvo Republike Srpske sa Srbijom put u iseljenje. Nije put u iseljenje," rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da mnogo ljudi iz Republike Srpske ima državljanstvo Srbije, među kojima je i on sam.

"Mi pripadamo srpskom narodu i to se potvrđuje kroz dvojno državljanstvo. Mi smo Srbi, mi nismo bosanski Srbi," rekao je Dodik, navodeći da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić korektan i pozitivan po tom pitanju.

Komentarišući to što se Vučić nedavno upisao u školu za košarkaške trenere i ima li mjesta za za njega u Igokei, Dodik je odgovorio potvrdno.

"Naravno, ako Vučić hoće, može sutra biti glavni trener Igokee. Ali, pod uslovom da mi obeća da ćemo napraviti tim koji će pobjeđivati i Zvezdu i Partizan u Beogradu. Iako volim Beograd mnogo, volim i da pobijedim Zvezdu i Partizan u Beogradu," rekao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE