Poslastičar otkrio trik: Kako da patišpanj ne padne kad se izvadi iz rerne? | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probajte!

Poslastičar otkrio trik: Kako da patišpanj ne padne kad se izvadi iz rerne?

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Nikada vam ne bi palo na pamet, a toliko je prosto.

Izvor: YouTube/Screenshot/Amanda van der Gulik - The Clever Dough Lady

Noćna mora svake domaćice kada sprema tortu jeste trenutak kada izvadi patišpanj iz rerne a on "padne", odnosno splasne.

I pored praška za pecivo koji se koristi u pripremi i čini da tijesto lijepo naraste dok se peče, ova situacija se često dešava i najiskusnijima.

Kako spriječiti ovu pojavu, objasnio je šef  restorana "Christian", Kristijan Lorencini. Jedan genijalan a tako jednostavan trik neće dozvoliti tijestu da padne.

"Nakon pečenja patišpanja, kada se izvadi iz rerne, treba ga prevrnuti na tacnu. Pustite ga da se tako ohladi. Na taj način ćete izbjeći da splasne, već će ostati pjenast i vazdušast", kaže poslastičar.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA