Kako najlakše očistiti bijeli luk, da ne "usmrdite" prste i ne mučite se sa sitnim čenovima? Jedan kuvar je otkrio svoju caku!
Niko ne voli da čisti bijeli luk, pa čak ni oni koji obožavaju da ga jedu. Čenovi su mali, i lako isklize iz prstiju, na stranu što se intenzivan miris zadržava na prstima jako dugo.
Mnoge domaćice imaju neke svoje cake kako da uklone "ljusku" sa luka, iskusni kuvari to rade u jednom potezu tako što nožem okrenutim pljoštimice ptitisnu glavicu i, navodno, već očišćeni čenovi se izdvoje. Jedan daleko djelotvorniji trik otkrio je kuvar koji, kako sam kaže, često priprema koreansku hranu, a koja se uglavnom bazira na ovoj namirnici.
Evo i kako se to radi: u jednu ruku stavite glavicu luka, a u drugu mali nož kojim ćete nabosti čen i izvaditi ga jednim potezom iz ljuske. Pogledajte u praksi kako to izgleda...
As someone who makes a lot of Korean food, this is the best method for getting garlic peeled!
— ⬜⬜⬜⬜ (@VPestilenZ)June 17, 2019
pic.twitter.com/14GGJDQhRj
Ovaj video, iako originalno objavljen prije dvije godine, postao je viralan na mrežama, a mnogi su se zahvalili kuvaru na korisnom savjetu.
"Upravo si mi promijenio život", napisao je jedan dok su drugi tvrdili da su probali, ali da im nije pošlo za rukom:
"Ljudi, poenta je u oštrom nožu. Promijenite nož i vidjećete da djeluje", savjetovao je jedan korisnik mreže.
MONDO