Napravite nešto drugačiju verziju proje sa sirom, lukom i tikvicama. Ukućani će je obožavati!
Sastojci:
300 g kukuruznog brašna
100 g pšeničnog brašna
200 g sira (mladi sir ili feta)
1 srednja tikvica (oko 200 g)
1 glavica crnog luka
3 jaja
200 ml jogurta
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
So i biber po ukusu
Recept za proju sa sirom, lukom i tikvicama:
Priprema povrća: Tikvicu operite, narendajte na krupnije rende, posolite i ostavite da odstoji 10-ak minuta da pusti vodu. Nakon toga, dobro je iscijedite. Luk sitno naseckajte i kratko propržite na malo ulja dok ne postane staklast.
Priprema smjese: Za pripremu proje sa tikvicama, u posudi pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje. Promiješajte dok se sve lijepo ne sjedini. Postepeno dodajte brašno u smjesu sa jajima, pa dobro sjedinite. U smjesu dodajte iscijeđene tikvice, proprženi luk, izmrvljen sir, so i biber. Sve dobro promiješajte.
Pečenje: Rernu zagrejte na 200°C. Smjesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje ili podmazan uljem. Pecite proju oko 30-35 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju i čačkalica izađe suva kad je probodete.
Služenje: Kada je proje pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi prije sečenja. Služite toplo ili hladno uz jogurt ili kiselo mlijeko.