• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmirisnija proja sa sirom, lukom i tikvicama

Autor mondo.rs

Napravite nešto drugačiju verziju proje sa sirom, lukom i tikvicama. Ukućani će je obožavati!

 Najmirisnija proja sa sirom, lukom i tikvicama Izvor: Shutterstock

Sastojci:

300 g kukuruznog brašna

100 g pšeničnog brašna

200 g sira (mladi sir ili feta)

1 srednja tikvica (oko 200 g)

1 glavica crnog luka

3 jaja

200 ml jogurta

100 ml ulja

1 prašak za pecivo

So i biber po ukusu

Recept za proju sa sirom, lukom i tikvicama:

Priprema povrća: Tikvicu operite, narendajte na krupnije rende, posolite i ostavite da odstoji 10-ak minuta da pusti vodu. Nakon toga, dobro je iscijedite. Luk sitno naseckajte i kratko propržite na malo ulja dok ne postane staklast.

Priprema smjese: Za pripremu proje sa tikvicama, u posudi pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje. Promiješajte dok se sve lijepo ne sjedini. Postepeno dodajte brašno u smjesu sa jajima, pa dobro sjedinite. U smjesu dodajte iscijeđene tikvice, proprženi luk, izmrvljen sir, so i biber. Sve dobro promiješajte.

Pečenje: Rernu zagrejte na 200°C. Smjesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje ili podmazan uljem. Pecite proju oko 30-35 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju i čačkalica izađe suva kad je probodete. 

Služenje: Kada je proje pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi prije sečenja. Služite toplo ili hladno uz jogurt ili kiselo mlijeko.

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop