• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept dana: Ruske zemičke sa kupusom i mljevenim mesom

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ruske zemičke punjene kupusom i mljevenim mesom su vrlo delikatesna užina koju svi vole.

 Recept dana: Ruske zemičke sa kupusom i mljevenim mesom Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 470 ml tople vode
  • 2 paketa suvog kvasca
  • 120 ml šećera
  • 750 g višenamjenskog brašna
  • 1 jaje
  • 30 ml ulja

Za fil:

  • 450 g mljevenog mesa
  • 1 kupus izrendan
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mljevene crvene paprike
  • 1 kašika putera

Recept za ruske zemičke sa kupusom i mljevenim mesom:

Kako biste napravili ove zemičke prvo napravite tijesto. Dodajte kvasac u toplu vodu. Pustite da odstoji 10 minuta. Dodajte so, jaje i ulje i dobro promiješajte. Sipajte polovinu ukupne količine brašna i dobro promiješajte.

Umiješajte preostalo brašno, malo po malo, dok se tijesto ne sjedini. Prebacite tijesto na pult i mijesite (1-2 minuta), dodajući brašno po potrebi. Gotovo tijesto treba da bude ljepljivo, ali da se ne lijepi za ruku ili površinu.

Oblikujte tijesto u loptu, stavite ga u podmazanu činiju okrećući ga da se premaže. Lagano pokrijte najlonskom folijom i stavite na toplo mjesto da naraste, dok se ne udvostruči, oko 1 sat.

Dok se tijesto diže, napravite fil. U velikom tiganju ispržite meso na jačoj temperaturi, 5-7 min. Procijedite ga i stavite na stranu. Tiganj vratite na vatru i dodajte luk. Pržite 2-3 min, dok ne omekša. Dodajte kupus i pržite 7-10 minuta, dok ne omekša. Skinite sa vatre i začinite solju i biberom, mljevenom paprikom i puterom.

Izudarajte tijesto i prebacite ga na radnu površinu. Podijelite na 24 loptice. Svaku od njih poravnajte oklagijom. Kašikom stavite 2 velike kašike fila na sredinu svakog kruga. Spojite ivice i stisnite ih da biste potpuno zatvorili tijesto. Ponovite sa ostatkom loptica.

Stavite zemičke na podmazan pleh i ostavite da se dižu, 30 minuta.

Prethodno zagrijte rernu na 190 stepeni. Lagano premažite zemičke puterom ili jajima (1 jaje umućeno sa 1 kašikom vode ili mlijeka i prstohvatom soli) i pecite 20-25 minuta, ili dok ne porumene i ne zvuče šuplje kada kucnete po njima. Izvadite ih iz rerne i ostavite na rešetki. Uživajte. 

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:15
Pecivo punjeno belim mesom
Izvor: Instagram/ kooki_lovescooking
Izvor: Instagram/ kooki_lovescooking

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ma kakvi Rusi i hrana

Kupus i mljeveno meso u hljebu??? Ko pravi ove gluposti i troši vremena da bi dobio nešto ovako. Kao prvo, mljeveno meso ne ide nikako uz kupus, kao drugo kupus je bolji kada se pravi posebno uz meso, a hljeb kao prilog, jer ne jede svako hljeb uz to.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop