Podvarak sa suvim meso je domaće jelo i to po starom, provjerenom receptu!
Sastojci:
- 3 kg kiselog kupusa
- 1 kg suvog mesa
- biber u zrnu, po ukusu
- 3 kašike aleve paprike
- so, po ukusu
- 6 kašika masti
- voda, po potrebi
- 1,5 glavica crnog luka
Recept za podvarak sa suvim mesom:
Kako biste napravili podvarak sa suvim mesom isjeckajte crni luk. U šerpi istopite kašiku masti pa u bacite luk i propržite ga. Ubacite suvo meso i prelijte vodom, tako da voda pokrije polovinu mesa. Poklopite i kuvajte na srednjoj vatri 20 minuta, da voda provri, a zatim skinite sa vatre.
U drugu šerpu stavite kašiku masti da se otopi pa ubacite kiseli kupus. Propržite ga oko pet minuta, konstantno miješajući. Ubacite dvije kašike slatke mljevene paprike pa pržite još pet minuta. Dodajte sve iz šerpe sa mesom, i još četiri kašike masti. Ubacite zrna bibera i posolite.
Krčkajte pola sata, pa promiješajte i dolijte vode. Krčkajte dva sata uz povremeno miješanje. Po želji krčkajte još sat vremena za suvlji podvarak. Možda ćete želeti da napravite i posni podrvarak.
(Stvar ukusa)