• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanska karbonara po receptu Džejmija Olivera

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Karbonara, jedno od omiljenih jela po receptu čuvenog kuvara je nešto što morate da isprobate.

 Recept za italijansku karbonaru Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 velika žumanca
  • 40 g parmezana, plus dodatak za posluživanje
  • 150 g slanine
  • 200 g špageta
  • 1 čen bijelog luka
  • maslinovo ulje

Recept za karbonaru:

Kako biste napravili pastu, prvo žumanca stavite u činiju, sitno izrendajte parmezan u njega, začinite biberom, pa dobro izmiješajte viljuškom i stavite na stranu. Odrežite tvrdu kožu sa slanine i ostavite sa strane, a zatim isjeckajte meso. Skuvajte špagete u velikom tiganju u ključaloj slanoj vodi do al dente.

U međuvremenu, istrljajte kožu pancete, po dnu srednjeg tiganja ili umjesto toga koristite 1 kašiku ulja, a zatim stavite na srednju vatru. Bijeli luk oljuštite, isjeckajte, dodajte ga u tiganj i ostavite 1 minut da začini masnoću. Umiješajte slaninu, pa pržite 4 minuta, ili dok ne postane hrskava. Izvadite i bijeli luk iz tiganja, a zatim, uzmite malo vode od kuvanja špageta, ocijedite i dodajte špagete, dobro promiješajte, a zatim sklonite posudu sa vatre.

Dodajte malo vode od kuvanje i dobro promiješajte, začinite biberom, a zatim sipajte mješavinu jaja. Dobro promiješajte, dodajući još vode od kuvanja po potrebi. Servirajte sa narendanim parmezanom i malo bibera. 

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop