• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gulaš od vrganja sa bešamel sosom

Autor Lena Sudar

Gulaš od vrganja sa bešamel sosom je savršen za ručak ili večeru, ili pak kao prilog uz meso.

 Gulaš od vrganja recept Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g vrganja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 4 čena bijelog luka
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kocka od povrća
  • 1 rendana mrkva

Za bešamel sos:

  • 500 ml mlijeka
  • 30 g brašna
  • 30 g putera
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu

Za serviranje:

  • svjež peršun
  • tucana paprika, po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili gulaš od vrganja, zagrijte tiganj i pokapajte maslinovo ulje. Crni i bijeli luk isjeckajte što sitnije i ubacite ih u tiganj zajedno sa grubo isjeckanim vrganjima. Dodajte kocku povrća, majčinu dušicu i rendanu mrkvu. Promiješajte i pokrijte poklopcem, tek toliko da omekšaju pečurke.

Krčkajte 5-6 minuta na srednjoj vatri dok povrće ne porumeni. Napravite bešamel sos u tiganju. Povrće pospite brašnom, koristeći sito da ne bude grudvica, i brzo promiješajte. Dodajte puter i mlijeko. Mješajte dok ne postane glatko.

Začinite solju i biberom i dinstajte dok sos ne počne da se smanjuje. Kada se sos smanji i dobije kremastu konzistenciju, sklonite sa vatre i pospite svježim peršunom i parmezanom. 

(Stvar ukusa/MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop