• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najljepši domaći džem od jagoda bez konzervansa

Domaći džem od jagoda bez konzervansa možete odmah da konzumirate i koristite za pripremu deserata.

 Džem od jagoda recept Izvor: prt scr / yt / Preppy Kitchen

Sastojci:

  • 900 g jagoda, prepolovljenih
  • 250 g kristal šećera
  • 2 kašike limunovog soka
Zašto je korisno da jedete jagode?

Jagode su prava riznica vitamina C, a sadrže i mangan, kalijum, folate i druge minerale i vitamine. Antocijan koji im daje boju je blagotvoran za srce. Imaju antioksidativna i antibaktrerijska svojstva.

Recept za domaći džem od jagoda:

Kako biste napravili ovaj džem, prvo pripremite jagode tako što ćete ih oprati, oljuštiti i grubo isjeckati. Dodajte isjeckane jagode, šećer i limunov sok u veliku šerpu. Stavite na srednje jaku vatru. Često miješajući, dovedite do ključanja. Smanjite vatru na srednje nisku da bi nastavilo da se krčka na tihoj vatri.

Ostavite da krčka oko 45 minuta, često miješajući, dok džem ne postane gust poput sirupa. Sklonite džem sa vatre ako se zgusnuo po vašoj želji ili nastavite da krčkate dok ne postignete željenu gustinu. Kada je gotov, sipajte džem u teglu i ohladite preko noći. Uživajte! 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop