• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljetni hladni potaž od krastavca i zelene salate

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ljetni hladni potaž od krastavca i zelene salate je savršeno lagan obrok u kome ćete uživati cijelo ljeto.

 Recept za hladni potaž od krastavaca i zelene salate Izvor: prt scr / yt / Rajshri Food

Sastojci:

  • 2 krastavca
  • 1/4 zelene salate ajsberg
  • 1 krompir, oljušten i isjeckan na tanke listove
  • 1 kašičica ulja
  • so po ukusu
  • 1/2 isjeckanog mladog luka
  • dva prstohvata miješanog začinskog bilja (origano i majčina dušica)
  • 1/4 crnog bibera
  • 240 ml vode
  • 60 g kisele pavlake
  • 60 ml pavlake za kuvanje
Zašto je korisno da jedete krastavac?

Krastavac je jedna od najzdravijih namirnica sa najmanje kalorija, i u 100 grama krastavca ima svega 14 kCal. Sadrži malo proteina i bogat je ugljenim hidratima. Krastavac sadrži organsko jedinjenje fizetin, koje ima ključnu ulogu u očuvanju moždanih funkcija. Takođe, krastavac u svom sastavu ima čak 95% vode, što ga čini sjajnom namirnicom za hidrataciju.

Recept za hladni potaž od krastavaca i zelene salate:

Kako biste napravili ovaj potaž, prvo isjeckajte dva velika krastavca na kockice. Zagrijte ulje u dubokom tiganju. Ubacite tanko isječen krompir i propržite ga. Zatim ubacite isjeckane krastavce, promiješajte pa ubacite sjeckani mladi luk.

Zatim dodajte dva prstohvata začinskog bilja. Isjeckajte 1/2 manje glavice zelene salate na trakice i ubacite i nju u tiganj. Pržite sve zajedno pa pobiberite po ukusu. Dobro miješajte, pa sipajte vodu. Promiješajte dok se krčka. Sipajte pavlaku za kuvanje i promiješajte. Skinite sa vatre i ostavite da se sve ohladi.

Kutlačom kompletnu smjesu prebacite u blender i izblendirajte. Prebacite potaž u činiju i ukrasite kiselom pavlakom i sjeckanim mladim lukom po želji. 

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop