Pravi se za desetak minuta, ali će vam posle toga biti potrebna nadljudska samokontrola…
… hladi se, naime, nekoliko sati. Ipak, da je vredno truda videćete kad isprobate ovaj recept!
Sastojci:
125 grama mlevenog keksa
60 grama šećera
Dve kašičice cimeta
76 grama putera, otopljenog
30 grama želatina,
Sok od jedne pomorandže
160 mililitara ključale vode
120 mililitara hladne vode
Kockice leda
250 mililitara slatke pavlake
Pomorandže, isečene na kockice
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, šećer, cimet i otopljeni puter, pa mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Stavite u pleh, i pritiskajte dok se ne formira kora, pa pleh stavite u frižider da se kora stegne.
U većoj šerpi, želatin razmutite u ključaloj vodi, mešajući dok se potpuno ne rastvori. Zatim dodajte ceđenu pomorandžu, hladnu vodu i kockice leda, i mešajte dok ne počne da se zgušnjava.
Slatku pavlaku umutite u čvrst sneg, dodajte pomorandže iseckane na kockice i ostavite da se malo ohladi.
Zatim fil ravnomerno rasporedite po kori, premažite želatinom i stavite u frižider na nekoliko sati da se sve dobro stegne. Služite ukrašeno kolutovima pomorandže.
Ako imate neki dobar recept za voćni kolač, pišite nam!