Budite ekononomični, iskoristite hranu koja vam je preostala od novogodišnje trpeze.
Uz malo mašte i nekoliko osnovnih namirnica, od stare hrane ćete napraviti ukusne specijalitete.
Za doručak ili kao predjelo napravite mafine od hleba koji je već izgubio svežinu...
Slani mafini sa starim hlebom
Sastojci:
300-400 g starog hleba
3 dl mleka
2 jajeta
50 g putera
150 g sira
200 g ostataka pečene svinjetine ili šunke
1 belolučena paprika
so
Priprema:
Puterom premazati kalupe za mafine. Hleb izdrobiti. Dodati meso (ili šunku) i sir isečene na kockice, kao i iseckanu i od luka očišćenu papriku. Dodati jaje umućeno sa mlekom i po ukusu posoljeno. Preliti smesu, promešati i puniti kalupe. Preko stavljati po komadić putera i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni C, otprilike 10 minuta.