Jaja na gurmanski način.
Doručak je najvažniji obrok, smatraju nutricionisti, zato je važno da od ranoj jutra organizmu obezbedirte dovoljno energije.
Umesto obične kajgane ili jaja "na oko" pripremite nešto raskošniju verziju najpopularnijeg doručka.
Sastojci:
2 kašike graška iz konzerve
4 čeri paradajza
150 g tanko isečene šunke
6 jajeta
100 g fete
trapista po potrebi
biljni začin
biber
malo svežeg peršunovog lista
Priprema:
Rernu uključiti na 220 stepeni C. Na malo ulja, u tiganju, kratko proržiti tanko isečenu šunku. Dodati paradajz isečen na kriške i grašak i još kratko dinstati. Sve zajedno istresti u tepsiju prečnika 26 cm. Jaja dobro umutiti i dodati im usitnjen feta sir. Malo posoliti, pobiberiti, dodati začin C, dobro promešati i preliti preko šunke i povrća. Preko narendati trapist. Staviti u rernu da se malo zapeče (oko 10 minuta), dok se sir ne istopi. Vruć omlet dekorisati komadićima šunke i sitno isečenim peršunom.