Durucak za sampione Omlet sa povrcem i sunkom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Duručak za šampione: Omlet sa povrćem i šunkom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Jaja na gurmanski način.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/ALLEKO

Doručak je najvažniji obrok, smatraju nutricionisti, zato je važno da od ranoj jutra organizmu obezbedirte dovoljno energije.

Umesto obične kajgane ili jaja "na oko" pripremite nešto raskošniju verziju najpopularnijeg doručka.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

2 kašike graška iz konzerve

4 čeri paradajza

150 g tanko isečene šunke

6 jajeta

100 g fete

trapista po potrebi

biljni začin

biber

malo svežeg peršunovog lista

Priprema:

Rernu uključiti na 220 stepeni C. Na malo ulja, u tiganju, kratko proržiti tanko isečenu šunku. Dodati paradajz isečen na kriške i grašak i još kratko dinstati. Sve zajedno istresti u tepsiju prečnika 26 cm. Jaja dobro umutiti i dodati im usitnjen feta sir. Malo posoliti, pobiberiti, dodati začin C, dobro promešati i preliti preko šunke i povrća. Preko narendati trapist. Staviti u rernu da se malo zapeče (oko 10 minuta), dok se sir ne istopi. Vruć omlet dekorisati komadićima šunke i sitno isečenim peršunom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader