Ne morate jaja uvek da spremate na isti način, probajte nešto novo!
Spremaju se jednostavno, peku se u rerni i veoma su ukusni - probajte "oblačiće" od jaja, evo kako se prave!
Sastojci:
Četiri jaja
¼ kašičice suvog začina
1/8 kašičice soli
1/8 kašičice bibera
25 grama parmezana
Kašičica svježe isjeckanog bosiljka
Kašika isjeckanog sušenog paradajza (opciono)
Priprema:
Zagrijte rernu na 230 stepeni.
Odvojite bjelanca od žumanceta, pa belanca umutite u jednoj posudi, a žumanca u četiri odvojene manje posude. U bjelanca dodajte suvi začin, so i biber i dobro umutite da se napravi pjena.
Bjelanca kašikom sipajte u tiganj, tako da dobijete otprilike četiri jednake "loptice", a zatim svaku od njih zadnjim dijelom kašike blago pritegnite da u sredini napravite udubljenje. Pospite ih rendanim sirom, pa pecite oko pet minuta.
Zatim u svako udubljenje stavite po jedno žumance i pecite još oko tri do pet minuta.
Pospite bosiljkom i sjeckanim paradajzom, pa odmah poslužite.