Gotov za pola sata Najukusniji tart sa paradajzom i sirom smazacete ga u dahu

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Gotov za pola sata: Najukusniji tart sa paradajzom i sirom, smazaćete ga u dahu!

Autor Maja Gašić
Autor Maja Gašić

Savršen za doručak ili večeru.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/AGFoto

Ako volite slane pite, dopašće vam se i mediteranska pica bez kvasca i  pita sa spanaćem i palentom.

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog tijesta 

8 paradajza 

6 kriški tost hljeba 

4 čenova belog luka 

1 manja konzerva crnih maslina bez koštica 

peršun 

prezle 

so

biber

Priprema:

Paradajz oljuštiti i izdubiti. Okrenuti ga, posoliti i ostaviti da tako odstoji 10 minuta, da se ocijedi višak vode. Tost hljeb prepeći na teflonu, pa kad postane hrskav ga izmrviti. Peršun, masline i beli luk sitno iseckati, pomiješati sa hljebom, pa posoliti i pobiberiti. U modlu za tart naređati paradajz (tako da im strana za punjenje bude okrenuta prema gore), pa ga napuniti pripremljenom smjesom. Paradajz prekriti lisnatim tijestom isečenim na krugove, a ivice presaviti preko modle. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni C, oko pola sata. Kada je gotovo, prevrnuti tart na tanjir za posluživanje i posuti mješavinom prezli, usitnjenog bijelog luka i peršuna.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop